Közélet

Kinek fizessük a januári vízdíjat?

Mint arról már tavaly decemberben beszámoltunk az évvégi „közmeghallgatáson” Dunaújváros polgármestere, Pintér Tamás azt mondta, hogy januártól a vízszolgáltatásért senki ne fizessen a DVCSH Kft.-nek.

Ezzel kapcsolatban időrend szerint összegzünk néhány fontos eseményt.

Tavaly áprilisban Pintér Tamás polgármester a „Rajta Újváros” Egyesület tagjainak támogatásával, 2021. december 31-i dátummal felmondta a víziközmű-szolgáltatási feladatok ellátására irányuló szerződést a DVCSH Kft.-vel.

A MEKH felhívta az önkormányzat figyelmét arra, hogy legkésőbb 2021. november 15-ig gondoskodjon az új üzemeltetési szerződés megkötéséről, ami nem történt meg.

A MEKH 2021. december 13-án kiküldött végzésében kötelezi a DVCSH Kft.-t, hogy 2022. január 1. napjától a víziközmű-szolgáltatási feladatokat folyamatosan lássa el Dunaújvárosban.

A 2021. december 16-án megtartott „közmeghallgatáson” Pintér Tamás polgármester nyomatékosan felszólította a dunaújvárosi fogyasztókat, hogy januártól senki ne fizessen a vízszolgáltatásért a DVCSH Kft.-nek.

Mivel az elmúlt időszakban a távhőszolgáltatással kapcsolatos számlák fizetésénél elég kaotikus állapot alakult ki, így kíváncsiak voltunk, hogy Pintér Tamás az üggyel kapcsolatban az idei évben miként vélekedik. Néhány nappal ezelőtt a következő kérdést küldtük Medgyesi Miklós sajtószóvivőnek:

„Kérdésünk, hogy a polgármester úr továbbra is fenntartja azon véleményét, hogy a város lakói 2022. január 01-től ne fizessenek a MEKH által hivatalosan kijelölt szolgáltatónak?”

A szóvivő nyitott és átlátható kommunikációja jegyében a kérdésünkre mostanáig nem kaptunk választ. Pedig rengeteg dunaújvárosi lakos érintett az ügyben. Nem tudhatjuk, hogy Medgyesi Miklós miért nem hajlandó tájékoztatni olvasóinkat. Lehet, hogy a facebookon folytatott állandó, kimerítő csatározások miatt nincs ideje ezzel a sokakat érintő kérdéssel foglalkozni.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW