KezdőlapGazdaságSzijjártó: a közlekedés területén is kiváló a magyar-lengyel együttműködés

Szijjártó: a közlekedés területén is kiváló a magyar-lengyel együttműködés

-

A magyar-lengyel együttműködés a közlekedés területén is kiváló – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter keddi Facebook-bejegyzésében.

A tárcavezető kiemelte: Magyarország és Lengyelország együttműködése „nemcsak általában politikailag nagyszerű, hanem számos szakterületen folytatunk praktikus, mindkét ország számára hasznot hozó együttműködést”.    

Rámutatott: így van ez a közlekedés területén is, nagy közös projektjük a Budapest-Varsó gyorsvasút, amelynek terveit tavaly év végén Brüsszelnek is bemutatták, és az Európai Bizottság érdeklődik a projekt iránt.

A miniszter hangsúlyozta: az a cél, hogy a most aktuális európai uniós költségvetés végrehajtása során az engedélyezési tervek elkészítésére kapjanak finanszírozást. A magyarországi szakasz környezetvédelmi munkarészeinek elvégzéséhez 2 milliárd forintos uniós forrást kaptak, így az előkészítő munkákat fel tudják gyorsítani – magyarázta.    

Szijjártó Péter közölte: fontos, hogy a két ország között minél több vasúti kapcsolat legyen, ezért most lengyel felvetésre vizsgálják a Budapest és Rzeszów közötti vasúti személyközlekedés újraindításának lehetőségét.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pályaorientációs előadást tartott a rendőrség munkatársa a hildeseknek

0
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa február 21-én a Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola továbbtanulás előtt álló diákjai részére tartott pályaorientációs előadást. Mint...

Farsang és világnap

Elismerések a diplomaátadón

DunaOnline

FREE
VIEW