KezdőlapKékfényBelerúgott a busz ajtajába, pénzbüntetést kapott érte

Belerúgott a busz ajtajába, pénzbüntetést kapott érte

-

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki még 2021. június 11-én az egyik Fejér megyei településen az autóbuszról való leszállása során beleütött az ajtónyitó gombba, majd leszállását követően belerúgott az autóbusz ajtajába, amelynek következtében az megsérült.

A vádirat szerint a férfi autóbusszal Dunaújvárosból Rácalmásra közlekedett, amelynek során vele együtt utazott mintegy 20 utas. A férfi az egyik Fejér megyei településen a megállóban le akart szállni a buszról, azonban jelzésére az ajtó nem nyílt ki. A vádlott ekkor dühében beleütött az ajtónyitó gombba, majd amikor a buszról leszállt, belerúgott az autóbusz ajtajának üvegébe, amelytől az pókhálósra törött. A férfi a magatartásával mintegy 360.000 forint kárt okozott az autóbuszt üzemeltető cégnek. A férfi erőszakos, agresszív magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Az ügyészség vádiratában, tárgyalás mellőzésével a terhelttel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint garázdaságot az valósít meg, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, ami alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Dunaújvárosban

0
Egy gyerek tartózkodott a fürdőszobában, amikor jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban április 20-án este Dunaújvárosban- erről számolt be a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság....

Programkavalkád a Hild-napon

DunaOnline

FREE
VIEW