KezdőlapKékfényBelerúgott a busz ajtajába, pénzbüntetést kapott érte

Belerúgott a busz ajtajába, pénzbüntetést kapott érte

-

-Hirdetés-

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség garázdaság vétsége és további bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki még 2021. június 11-én az egyik Fejér megyei településen az autóbuszról való leszállása során beleütött az ajtónyitó gombba, majd leszállását követően belerúgott az autóbusz ajtajába, amelynek következtében az megsérült.

A vádirat szerint a férfi autóbusszal Dunaújvárosból Rácalmásra közlekedett, amelynek során vele együtt utazott mintegy 20 utas. A férfi az egyik Fejér megyei településen a megállóban le akart szállni a buszról, azonban jelzésére az ajtó nem nyílt ki. A vádlott ekkor dühében beleütött az ajtónyitó gombba, majd amikor a buszról leszállt, belerúgott az autóbusz ajtajának üvegébe, amelytől az pókhálósra törött. A férfi a magatartásával mintegy 360.000 forint kárt okozott az autóbuszt üzemeltető cégnek. A férfi erőszakos, agresszív magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Az ügyészség vádiratában, tárgyalás mellőzésével a terhelttel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint garázdaságot az valósít meg, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, ami alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat

0
Közgyűlést tartott csütörtökön a képviselő-testület, amelynek elején átadták a Dunaújváros Ifjúságáért díjakat. Ezt az elismerést idén két személynek ítélték oda: posztumusz Oláh Jánosnénak, a...
DunaOnline

FREE
VIEW