KezdőlapKékfényEgy hónap alatt 9 ittas vezetővel szemben emeltek vádat

Egy hónap alatt 9 ittas vezetővel szemben emeltek vádat

-

-Hirdetés-

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség az elmúlt egy hónapban kilenc személlyel szemben emelt vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

Öt férfi Dunaújvárosban közlekedett, egy 65 éves férfi munkatársát fuvarozta haza, amikor Előszálláson intézkedés alá vonták a rendőrök, míg egy 48 éves elkövető Rácalmásról tartott haza kulcsi otthonába. Egy 30 éves férfi italozását követően daruszentmiklósi otthonából Mezőfalvára hajtott, majd ott egy ismerősét felvette az autóba, és Budapestre indultak, amikor a 6-os főúton egy kereszteződésben átszakították a szalagkorlátot, és a korlát mögötti gödörbe zuhantak. Az autó utasa és a sofőr is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, az autóban tetemes kár keletkezett. Egy másik 30 éves ittas férfi az M6 autópályán tartott Dunaújvárosba, amikor nekiment az előtte haladó autónak, a baleset következtében személyi sérülés nem történt. Az ittas elkövetők egyikének jogosítványa sem volt, míg egy 44 éves férfi egy kölcsön kapott autót vezetett ittasan. A rendőrök az igazoltatáskor elvették az ittas vezetők jogosítványait.Az ügyészség valamennyi elkövető esetében tárgyalás mellőzésével tett indítványt a bűnösség megállapítására, a büntetlen előéletű férfiakkal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta. Az elkövetők közül egy 70 éves, valamint egy 49 éves férfi már korábban is volt büntetve ittas vezetés miatt, közülük a fiatalabbikkal szemben az eltiltás mellett felfüggesztett fogházbüntetés az ügyészség büntetési indítványa.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Az önkormányzat több cége veszteséges, de a polgármester vagyona folyamatosan nő

0
Dunaújváros Megyei Jogú Város legutóbbi közgyűlésén a képviselők többsége elfogadta a város tulajdonában lévő több cég pénzügyi beszámolóját. Pintér Tamás polgármester a határozati javaslatok...
DunaOnline

FREE
VIEW