KezdőlapKözéletMiért nem épültek meg a beígért körforgók a vasútállomásnál?

Miért nem épültek meg a beígért körforgók a vasútállomásnál?

-

Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, Pintér Tamás 2021. február 24-én sajtótájékoztatót tartott, amelyen elhangzott, hogy több mint 1 milliárd forintos TOP-os közlekedésfejlesztési beruházás valósul meg a vasútállomás közelében.

A város első embere elmondta, hogy a két új körforgó megépítésére a biztonság mellett az útszakasz zsúfoltsága miatt van égetően szükség. Pintér Tamás akkor azt ígérte: „ha minden jól alakul, a beruházás még az idei évben elkészül, de az biztos, hogy még az idén elkezdik, így a közlekedőknek nem kell majd sokat várniuk, hogy megtapasztalhassák a változásokat a város egyik legforgalmasabb, és a közlekedés szempontjából egyik legveszélyesebb részén.”

„A két körforgó előreláthatóan 860 millió forintba kerül majd, amelyet az önkormányzat TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból finanszíroz. A polgármester hozzátette: itt nem állnak meg, terveik közt szerepel a zöldterületek átrendezése, azok méretének növelése. A körforgalmak építése nem pusztán lassítja a közlekedést, hanem irányítja is azt.
Pintér Tamás elmondta, ha minden jól alakul, a beruházás még az idei évben elkészül, de az biztos, hogy még az idén elkezdik, így a közlekedőknek nem kell majd sokat várniuk, hogy megtapasztalhassák a változásokat a város egyik legforgalmasabb, és a közlekedés szempontjából egyik legveszélyesebb részén.”
– jelent meg a Dunaújváros Online oldalán, még 2021.február 25-én.

Közel egy év telt el azóta, de hiába kerestük a körforgalmú csomópontokat, hiszen a nagy lelkesen beígért pályázatos beruházás munkálatai még el sem kezdődtek. Ezek után jogos lehet a kérdés, hogy mi lett a sorsa a pályázatos pénznek?

A korrekt tájékoztatás jegyében néhány nappal ezelőtt természetesen megkérdeztük Medgyesi Miklós sajtószóvivőt:

„Kérdésünk, hogy miért nem készült el, illetve kezdődött meg a beígért pályázatos közlekedésfejlesztési beruházás?”

A szóvivőtől erre nem érkezett semmilyen reakció. Ezt azonban már megszoktuk, hiszen nem kaptunk választ a városi sportkoncepciót érintő kérdésünkre sem, ahogy a januári vízdíj fizetésével kapcsolatos levélre sem sikerült reagálnia.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Dunaújvárosban

0
Egy gyerek tartózkodott a fürdőszobában, amikor jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban április 20-án este Dunaújvárosban- erről számolt be a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság....

Programkavalkád a Hild-napon

DunaOnline

FREE
VIEW