KezdőlapKékfénySok viharkárhoz riasztották a tűzoltókat

Sok viharkárhoz riasztották a tűzoltókat

-

Hétfőn a viharos szél miatt 241 helyszínre riasztották a tűzoltókat; elsősorban lehasadt ágak, kidőlt fák okoztak fennakadásokat.  

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd reggel az MTI-vel azt közölte, hogy a legtöbb bejelentés Győr-Moson-Sopron, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom megyéből érkezett, de a fővárosban is a szokásosnál többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. A legtöbbször az útra szakadt ágak, kidőlt fák akadályozták a forgalmat, de néhány esetben parkoló és közlekedő járművek is megsérültek a viharos szél miatt. Több épület kéményét és tetőszerkezetét is megrongálta a szél, a tűzoltókat harmincegy ilyen esethez riasztották. Fejér megyében rövid idő alatt több mint húsz helyszínre riasztották a tűzoltókat az erős szél okozta károk miatt- erről már a megyei katasztrófavédelem számolt be. A legtöbb bejelentés Székesfehérvárról és a közeli településekről érkezett. A megyeszékhelyen a kidőlt fák családi ház tetőszerkezetét, parkoló személygépkocsit és lakóház kerítését is megrongálták. A 7-es főúton, Kápolnásnyéknél egy teherautó ponyvás pótkocsiját borította fel a szél. Sárosdon egy vályogház fala repedt meg, ezért az épület három lakójának az önkormányzat biztosított szállást. A viharkárok felszámolásában a megye hivatásos egységei mellett az önkormányzati, köztük a dunaújvárosi lánglovagok és az önkéntes tűzoltók is részt vettek. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW