KezdőlapKözéletDömötör: a kormány döntései a magyar családok megélhetését javítják

Dömötör: a kormány döntései a magyar családok megélhetését javítják

-

-Hirdetés-

A kormány az elmúlt hónapokban több jelentős döntést hozott annak érdekében, hogy ebben a rendkívüli időszakban is javítsa a magyarok megélhetését – mondta szerdai videójában a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Dömötör Csaba a Facebook-oldalán közzétett videóban a négy legfontosabb intézkedést összefoglalva felidézte: még novemberben született döntés a benzinár befagyasztásáról, ennek alapján a benzin és a gázolaj ára nem lehet magasabb 480 forintnál.    

Sok százezer családnak jelent segítséget a kamatstop, ennek lényege, hogy a jelzálog alapú hitelek kamatát az október végi szinten rögzítik. Ez átlagosan havi 11 ezer forintos támogatást jelent az érintett családoknak – közölte.    

Az államtitkár szintén nagy jelentőségű döntésnek nevezte az élelmiszerárstopot. A kormány hat alapélelmiszer árát rögzítette az október 15-i szinten, ez február 1-jétől érvényes – jelezte.    

Kiemelte, hogy mindezek mellett továbbra is hatósági árak tartják kordában az energiaárakat a rezsicsökkentés részeként.    

“Nem fogjuk engedni, hogy az a drasztikus energiaár-emelkedés, amely egész Európát sújtja, a magyar családok kasszáját is kiapassza” – fogalmazott Dömötör Csaba.    

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára hozzátette azt is, hogy júniusig érvényben van a hitelmoratórium, rövidesen érkezik a 13. havi nyugdíj és a családi adóvisszatérítés is.    

“Az a célunk, hogy a járvány nehézségei ellenére tovább erősödjön a gazdaság, és ezt minden magyar család érezze is a saját életében” – mondta.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Az önkormányzat több cége veszteséges, de a polgármester vagyona folyamatosan nő

0
Dunaújváros Megyei Jogú Város legutóbbi közgyűlésén a képviselők többsége elfogadta a város tulajdonában lévő több cég pénzügyi beszámolóját. Pintér Tamás polgármester a határozati javaslatok...
DunaOnline

FREE
VIEW