KezdőlapKékfényMigránsokat fogtak a Pentele hídnál

Migránsokat fogtak a Pentele hídnál

-

-Hirdetés-

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály által kiadott jelzés alapján, az 51-es főút 75-ös kilométerszelvényében, a Pentele híd felhajója előtti útszakaszon ellenőriztek az egyenruhások 2022. január 20-án 6 óra 10 perc körül egy német honosságú járművet, és annak 23 éves szerb vezetőjét.

A járműben hat férfi utazott, akik magukat szír állampolgárnak vallották. Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért őket a járőrök a jármű vezetőjével együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra. Az egyenruhások a külföldieket az embercsempésszel együtt előállítják, az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a jármű vezetője ellen pedig büntetőeljárás indul. Aznap akadt még dolga hasonló ügyben a megyei rendőröknek: Mór belterületén ellenőriztek egy lengyel honosságú gépjárművet, és annak 21 éves ukrán állampolgárságú sofőrjét. A járműben 18 felnőtt férfi utazott, akik magukat afgán állampolgárnak vallották. Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A gépjármű előfutója egy lengyel honosságú személygépkocsi volt, melyben egy 17 éves fehérorosz és egy 33 éves lengyel állampolgárságú nő utazott. A jármű sofőrjével és utasával szemben szintén intézkedtek az egyenruhások.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Az önkormányzat több cége veszteséges, de a polgármester vagyona folyamatosan nő

0
Dunaújváros Megyei Jogú Város legutóbbi közgyűlésén a képviselők többsége elfogadta a város tulajdonában lévő több cég pénzügyi beszámolóját. Pintér Tamás polgármester a határozati javaslatok...
DunaOnline

FREE
VIEW