KezdőlapKözéletA könyvtár is csatlakozott egy országos adománygyűjtő akcióhoz

A könyvtár is csatlakozott egy országos adománygyűjtő akcióhoz

-

A József Attila Könyvtár is csatlakozott a Nem luxustáska 2022 adománygyűjtő mozgalomhoz- erről számolt be a dunaújvárosi kulturális intézmény a honlapján.

A kezdeményezés oldalán írják, a januárban újraindult akció célja, hogy az úgynevezett menstruációs szegénységben élő nők számára olyan adománycsomagokat gyűjtsön, amelyek számukra nélkülözhetetlen eszközökből és intim higiéniás termékekből állnak. Az adományozók ezeket a termékeket egy általuk már nem használt női táskában juttatják el a budapesti és vidéki gyűjtőpontok valamelyikére, ahonnan azok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével jutnak el a rászoruló nőkhöz. A kampány kitalálói eredetileg 100-150 táskányi adományt vártak, de már az első évben több, mint tízezer olyan jó állapotú, de már nem használt táska gyűlt össze az adományozók jóvoltából, amelyeket tulajdonosaik boldogan töltöttek meg és ajánlottak fel a jótékony cél érdekében. A #nemluxustaska kampány ezzel 2019-ben Civil Díjat nyert Legsikeresebb adománygyűjtés kategóriában és Inspiráló Nők Civil kategóriában. Az adománygyűjtő mozgalom utoljára 2020 januárjában került megrendezésre, ekkor több, mint 17 ezer táska gyűlt össze. A szigorú járványügyi szabályozások miatt az adománygyűjtő mozgalom 2021 januárjában nem indult el, azonban 2022 januárjában ismét várják a szervezők az adományokat. Az adományozók a táskába olyan higiéniai felszereléseket tehetnek, mint például egészségügyi szárnyas betét, szappan, tusfürdő, sampon, testápoló, kézkrém, kézfertőtlenítő, fogkefe, fogkrém, dezodor.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Ismét szülésfelkészítő tanfolyam indul a kórházban

0
A Szent Pantaleon Kórház arról tájékoztatja az érintetteket, hogy május 7-én kedden, 15 órától ismét kezdődik szülésfelkészítő foglalkozás, a kórház földszintjén lévő auditóriumban. A...
DunaOnline

FREE
VIEW