KezdőlapPolitikaKálló Gergely egyetért az orvos nélküli szüléssel? (Frissítve)

Kálló Gergely egyetért az orvos nélküli szüléssel? (Frissítve)

-

Január 23-án „Márki-Zay Péter üzent a nőknek: nem kell orvos a szüléshez” címmel cikket jelentettünk meg, aminek szerzője a hirado.hu volt. Az írásban többek között az szerepelt, hogy:

„A (szüléshez) például, mint nagyon sok más beavatkozáshoz éppenséggel orvos sem kell. Hogy egy normál szülésznő, ha megfelelően fel van készítve egy holisztikus szülésznő, az tökéletesen biztonságosan le tud vezetni egy szülést”

A miniszterelnök-jelölt ezen kijelentése alaposan „kiverte a biztosítékot” olvasóinknál. Véleményüknek kendőzetlenül hangot is adtak hozzászólásaikban.

A témával kapcsolatban a hétfői napon kikértük Kálló Gergely, körzetünk országgyűlési képviselőjének a véleményét is:

 „Egyetért Ön Márki-Zay Péter kijelentésével, vagy másként gondolja?”

Az e-mailben feltett kérdésünkre azonban idáig nem érkezett válasz, így nem tudjuk Kálló Gergely miként vélekedik a témáról. Elképzelhető, hogy a hallgatás beleegyezés? Amennyiben a képviselő reagál a levelünkre, természetesen frissítjük cikkünket.

Frissítve 2022.01.27. 10:48

A tegnap megjelent írásunkra reagált Kálló Gergely országgyűlési képviselő. Válaszát a kiegyensúlyozott tájékoztatás jegyében természetesen teljes terjedelmében közöljük. Reméljük, hasonló esetben az önkormányzat által évi kettőszáznegyven millió forint közpénzzel támogatott médiumok is hasonlóképpen járnak el. Az iromány egyes részletei azért furcsák, mivel a képviselő a facebook oldalán azt kérte, hogy senki ne folytasson negatív kampányt. Ennek ellenére a konkrét válasz helyett a jelenlegi kormányt támadó, lejárató politikai kommunikációs paneleket kaptunk.

Megkeresésére az alábbi választ tudom adni: 

Orvosszakmai kérdés, hogy kinek milyen szüléshez milyen orvos vagy más személyzet kell. Az orvosszakmai kérdéseket nem én, mint politikus, hanem szakemberek döntik el, és a jelenleg hatályos eljárásrendek szerint bizonyos szüléssel kapcsolatos beavatkozásokat csak orvos végezhet el, míg másokat szülésznő is. Egyébként a szakdolgozókat utáló Fidesz helyében nem merészkednék olyan messzire, hogy a jól képzett magyar szülésznők szakmai hozzáértését vonja kétségbe azzal, hogy kérdéseivel azt sugallja, hogy egy szülés csak attól biztonságos, hogy orvos van ott. Azt javasoljuk a Fidesznek, bátran bízzanak a jól képzett, de sajnos alulfizetett magyar szülésznőkben, akik honfitársaink ezreit segítik érdemi orvosi beavatkozás nélkül a világra. A Fidesz médiája ebben a kérdésben is bemutatja azt, ami az elmúlt évek  „béremelésében” is megnyilvánult. Őket a szakdolgozók nem érdeklik, lenézik őket, és csak az egészségügy rabszolgáinak tekintik.”

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Lányok napja az egyetemen

0
Április 25-én, az idei Lányok napján izgalmas programokkal várta a lányokat a Dunaújvárosi Egyetem.  Mint arról felsőoktatási intézményünk beszámolt, a résztvevők betekintést nyerhettek a...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW