KezdőlapKözéletMárcius 1-től újra engedélyezett a Szalki-öbölben a csónakos horgászat

Március 1-től újra engedélyezett a Szalki-öbölben a csónakos horgászat

-

Március 1-től újra engedélyezett a Szalki-öbölben, vagy más néven a kotrásban a csónakos horgászat- erről tájékoztatja az érintetteket a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület.

Mint azt kiemelték, a most megnyíló csónakos horgászati és behajózási lehetőség egy év próbaidőre szól. Amennyiben a területen munkát végző cég sorozatos szabálytalanságokat tapasztal, az engedélyt vissza fogja vonni. A közép-dunai szakaszt kezelő horgász szövetségek készítettek egy térképet is az új horgászrendhez, hogy segítse a pecásokat az eligazodásban és a szabályok betartásában. Ezt a térképet a helyi egyesület honlapján is meg lehet tekinteni. Kiemelték a horgászrend ide vonatkozó részeit is. Így például, az öbölben, a kijelölt aktuális munkaterületen tilos a horgászat. A parton elhelyezett táblák jelzik a tiltott részt. Az öböl nyugati területén kizárólag partról, vagy a parttal érintkező csónakból, kishajóból engedélyezett a horgászat. Tilos a fárasztás csónakból vagy kishajóból. A horgászat csak csónakból, vagy kishajóból történhet a vízterület északi részén, a sárga bójasortól északi irányban levő vízterületen. Megközelítése, csak a nyugati partszakasszal párhuzamosan elhelyezett sárga bóják mellett, azok vonalának követésével lehetséges. A horgászat, a fogott hal szákolása, illetve a fogási naplóba történő bejegyzésével fejeződik be. Az öböl vízterülete kijelölt „vermelőhely”, amire időszakos horgászati korlátozás van érvényben. Horgász szabálysértés, bűncselekmény elkövetése esetén, a területi engedély végleges bevonásra kerül.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW