KezdőlapKékfény22 migránst csempészett egy moldáv és ukrán férfi

22 migránst csempészett egy moldáv és ukrán férfi

-

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt indítványozta annak az ukrán és moldáv férfinak a letartóztatását, akik 2022. február 19-én 22 külföldi állampolgárnak nyújtottak segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

A nyomozás adatai szerint a két embercsempész 2022. február 18-án éjjel a magyar-szerb határ térségében egy kisbusz rakterébe felvett 20 afgán és 2 pakisztáni migránst. 2022. február 19-én éjjel a rendőrjárőr ellenőrzés alá kívánta vonni a gépjárművet, azonban a moldáv járművezető az ellenőrzés elől elmenekült, a 61-es számú út mellett, Előszállás lakóterületén kívüli mocsaras területen elakadt. A rendőrök az embercsempészt az illegális bevándorlókkal együtt később a közelben megtalálták és intézkedés alá vonták.

A rendőrök Előszállás lakott területén az ukrán férfi által vezetett gépjárművet is intézkedés alá vonták, amelyben az embercsempész azért várakozott, hogy a társának és a vele menekülő bevándorlóknak segítséget nyújtson.

Az embercsempészek fejenként mintegy 7000 eurót kaptak volna a migránsok úticéljához való eljuttatása érdekében.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte az embercsempészek letartóztatását, a döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek.

Fejér Megyei Főügyészség

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW