KezdőlapDunaferrA vasmű termelése jelenleg is biztosított

A vasmű termelése jelenleg is biztosított

-

A Dunaferr termelése jelenleg is biztosított, az alapanyag-ellátásban eddig komolyabb fennakadások nem voltak, miközben munkahelyet kínál a háború elől menekülőknek – tájékoztatta a cégcsoport pénteken az MTI-t. 

Közleményük szerint némi termeléscsökkenés volt az elmúlt időszakban, de a vállalat folyamatosan dolgozik azon, hogy alkalmazkodjon a kialakult körülményekhez. Folyamatosan figyelemmel kísérik a globális eseményeket, felkészültek arra is, hogy átalakítsák logisztikai és beszerzési útvonalaikat, és szükség esetén más forrásokból oldják meg a termeléshez szükséges anyagok beszerzését – tették hozzá. Közölték, hogy az acélpiacon az árak jelenleg magasak, illetve emelkedik a kereslet az acél termékek iránt. Mindez kedvező a Dunaferr számára, azonban az energiaárak továbbra is rendkívül magasak – például az egy évvel ezelőtti árszint mintegy ötszöröséért tudja beszerezni a vállalat a földgázt. Jelezték: létrehoztak egy rendkívüli segélyalapot és elindították a Dunaferr segélyalap programot, hogy segítséget nyújthassanak elsősorban magyarul beszélő, az ukrajnai válsághelyzetből Magyarországra menekülő emberek számára. Ennek a kezdeményezésnek részeként a vállalat közel 100 főnek tud azonnal munkát biztosítani üzemeiben, különböző munkakörökben. Az így munkát vállalni szándékozó emberek számára bért, lakhatási támogatást, egyszeri rendkívüli munkakezdési segélyt és más juttatásokat is biztosítanak.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Programkavalkád a Hild-napon

0
A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola április 18-án rendezte meg a Hild-napot. Mint azt az oktatási intézmény részletezte, már...
DunaOnline

FREE
VIEW