KezdőlapKözéletMódosult az Országos Tűzvédelmi Szabályzat

Módosult az Országos Tűzvédelmi Szabályzat

-

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló belügyminisztériumi rendelet 2015. évi hatálybalépését és a 2020. évi finomhangolást követően ez év júniusától tovább fejlődik a tűzvédelmi szabályozás.

Már elérhetőek a katasztrófavédelem honlapján a módosított tűzvédelmi műszaki irányelvek, hétfőn pedig megkezdődik az érintett állomány felkészítése és a tűzvédelemmel érintett szakmai szervezetekkel közös továbbképzés-sorozat -erről számolt be a dunaújvárosi érintetteknek is a Fejér Megyei Katasztrófavédelem. A 2022. június 13-án, a kihirdetését követő hatvanadik napon hatályba lépő, az Országos Tűzvédelmi Szabályzat további módosításait tartalmazó rendelet fő célkitűzése, hogy a tűzvédelmi követelményrendszer is támogassa az építőipari műszaki fejlődés eredményeit, teret adva a korszerű és rugalmas tűzvédelmi tervezésnek, egyben megőrizve az életvédelmi, vagyonvédelmi célok elsőségét. A módosítás tartalmazza a közép-európai országok tűzvédelmi szabályozásának vizsgálata alapján hazánkban is alkalmazható jó megoldásokat, egyszerűsítéseket, valamint a gyakorlati tapasztalatok alapján tovább enyhíti a tűzvédelmi követelményeket. A rendelet külön hangsúlyt helyez a tételes műszaki megoldások jogszabályból való teljeskörű kivezetésére, az utóbbi évek logisztikai fejlesztéseivel kapcsolatosan alkalmazott létesítmények, elsősorban az ipari tárolás műszaki megoldásainak rugalmas engedélyezési lehetőségeinek biztosítására, illetve a műemléki környezethez igazodó berendezésekkel kapcsolatos eltérésekre. A BM OKF saját területi és helyi állományán kívül harminchét szakmai szervezetet is bevont a jogszabály előkészítési folyamatába, kikérve javaslataikat, amelyeket értékelt és beépített a normaszöveg tervezetébe. A júniusi hatálybalépésig a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a módosított jogszabály alkalmazására felkészíti a hatósági feladatokat ellátó katasztrófavédelmi állományt és a társhatóságok munkatársait, továbbá a tűzvédelemmel érintett szakmai szervezetekkel együttműködésben továbbképzéseket szervez.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW