KezdőlapGazdaságÚjabb kormánydöntés a rezsicsökkentés és a távhőszolgáltatás védelmére

Újabb kormánydöntés a rezsicsökkentés és a távhőszolgáltatás védelmére

-

A kormány célja a rezsicsökkentés eredményeinek megvédése, ehhez elengedhetetlenek az olyan intézkedések, mint például a távhőkassza pozitív egyenlegének megőrzése – közölte Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

 A közlemény szerint az orosz-ukrán háború hatására egész Európában radikálisan emelkednek az energiaárak, ennek következtében a távhőkasszába befolyó összegek már nem fedezik a szolgáltatók által benyújtott igényeket, ezért a kormány a büdzsé 7,5 milliárd forintos bővítéséről döntött.    

Emlékeztettek: a kormány korábban a tavaly október közepi szinten rögzítette a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirkefarhát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej legmagasabb árát. Az élelmiszerárstopot a napokban két hónappal, július elsejéig hosszabbították meg.    

Az ITM beszámolt arról is, hogy a fogyasztóvédelmi szakemberek az elmúlt időszakban mintegy kétezer boltban végeztek helyszíni ellenőrzést, 203 esetben tártak fel mulasztásokat.    

Felsorolásuk szerint 137 üzlet alkalmazott a hatóságinál magasabb árat, az esetek több mint felében az étolajat kínálták az előírtnál drágábban. A hatóság mostanáig 167 mulasztóra szabott ki összesen több mint 32 millió forint bírságot.    

A legnagyobb tételt, 1,8 millió forintot kétszer rótták ki nemzetközi áruházláncok Fejér megyei egységeire. A legsúlyosabb szankcióval sújtott üzletek egyik érintett termékből sem tartották készleten a rendelkezések szerinti mennyiséget – írták.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Versklipkészítő versenyt hirdet a Lorántffy

0
A Lorántffy Zsuzsanna Technikum Hétköznapi fények címmel versklipkészítő versenyt hirdet a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményei és a dunaújvárosi középiskolák számára. Mint azt a középiskola...
DunaOnline

FREE
VIEW