KezdőlapGazdaságEurópa legnagyobb hírközlési mérőlaboratóriumát építik a fővárosban

Európa legnagyobb hírközlési mérőlaboratóriumát építik a fővárosban

-

Európa egyik legnagyobb és legkorszerűbb hírközlési mérőlaboratóriumát hozza létre a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság – közölte Koltay András elnök a beruházás múlt szerdai bokrétaünnepén, Budapesten, amelyről az MTI számolt be.

A hatóság vezetője kifejtette: a technológia rohamos fejlődésének köszönhetően egyre több berendezés bocsát ki elektromos jeleket, tudni kell ezekről, nem károsak-e az egészségre, és milyen mértékben zavarják a többi eszközt. Használni csak azokat lehet, amelyek se emberre, se a hírközlési rendszerekre nem veszélyesek. Az ellenőrzés az NMHH feladata, laboratóriumaiba a mikrohullámú sütőtől a repülőgépmotorig bármilyen eszköz bekerülhet. Koltay András hozzátette, hogy az elektromágneses hullámok műszeres vizsgálata különleges épületszerkezeti és szigetelési megoldásokat követel meg. Várakozása szerint a számos kisebb labort és irodákat is befogadó komplexum hosszú távon biztosítani fogja a szükséges kapacitásokat, és alkalmas lesz olyan készülékek vizsgálatára is, amelyek ma még nem léteznek. Az NMHH laboratóriumai az oktatás és a szakemberképzés előtt is nyitva állnak majd, egyetemi együttműködések keretében a jövő hírközlési szakemberei szerezhetnek itt gyakorlatot, távközlési cégek számára szintén biztosítanak mérési-vizsgálati lehetőséget. A változás állandó, szinte naponta jelennek meg új technológiák és szolgáltatások, az NMHH ezért folyamatosan készül a jövő feladataira minden területen, a fogyasztóvédelemtől a piacszabályozáson át a hírközlésig – mondta Koltay András. Az NMHH beruházásában létrejövő, 15 ezer négyzetméter alapterületű fővárosi épület az év végére készül el. A hatóság 2023 elején kezdheti meg a munkát az új laborokban. A kivitelezést a dunaújvárosi illetőségű Grabarics Építőipari Kft. végzi, amelynek tulajdonosa, Grabarics Gábor is jelen volt a beruházás bokrétaünnepségén.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Versklipkészítő versenyt hirdet a Lorántffy

0
A Lorántffy Zsuzsanna Technikum Hétköznapi fények címmel versklipkészítő versenyt hirdet a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményei és a dunaújvárosi középiskolák számára. Mint azt a középiskola...
DunaOnline

FREE
VIEW