KezdőlapGazdaságAz Év gyára lett a szomszédos Vajda-Papír

Az Év gyára lett a szomszédos Vajda-Papír

-

A Vajda-Papír dunaföldvári gyáregységének ítélték oda az Év Gyára 2021 fődíjat, amelyet a cég képviselői Pomázi Gyulától, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnökétől vettek át – közölte a Vajda-Papír Csoport szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a GyártásTrend Magazin és kiadója, a PPH Media Kft. által kiírt Év Gyára versenyen összetett szempontrendszer alapján értékelték a jelentkező gyártó vállalatokat. Vajda Attila ügyvezető igazgató a közlemény szerint kiemelte: hogy több kategóriában pályáztak (termelés, legjobb menedzsment folyamatok, energiahatékonyság, ipar 4.0, innováció). Szerinte a kiváló kollektívának, az üzemi dolgozóknak köszönhető, hogy az elmúlt években zajló modernizáció és fejlesztések eredményeit az auditbizottság elé tárva több kategóriában is a legjobbak lehettek és a fődíjat is elnyerhették a városunk szomszédságában lévő, dunaföldvári gyáregységükkel. Integrált termelési struktúrában működnek, azaz az alappapír gyártás és feldolgozás egy vállalatcsoporton belül történik. A cégcsoport 2018 óta saját maga termeli dunaföldvári üzemében a gyártáshoz szükséges higiéniai alappapír jelentős részét.  2022 nyarára pedig elkészül a Vajda-Papír újabb gyáregysége is Dunaföldváron, így a csoport háromszorosára növeli alappapír gyártási kapacitásait, a vállalat további növekedését világszínvonalú alappapírgyártó-géppel biztosítják majd – közölte az ügyvezető igazgató. A Vajda-Papír Csoport árbevétele 2021-ben 52 milliárdról 57 milliárd forintra nőtt. A tíz százalékos forgalom növekedés döntő részét a magyarországi gyárak termelték, a norvégiai leányvállalat 16,7 milliárddal járult hozzá a teljesítményhez. Az eredményekben az export növekedése és a termékválaszték bővülése egyaránt szerepet játszott – áll a közleményben.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Versklipkészítő versenyt hirdet a Lorántffy

0
A Lorántffy Zsuzsanna Technikum Hétköznapi fények címmel versklipkészítő versenyt hirdet a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézményei és a dunaújvárosi középiskolák számára. Mint azt a középiskola...
DunaOnline

FREE
VIEW