KezdőlapoktatásKollégiumi környezetvédelmi versenyt tartott a Rudas iskola

Kollégiumi környezetvédelmi versenyt tartott a Rudas iskola

-

-Hirdetés-

Az elmúlt tanévben nagy sikerrel rendezte meg a Rudas Közgazdasági Technikum kollégiuma az Ökoleszek elnevezésű környezetvédelmi vetélkedőt a megyei középiskolai kollégiumok számára.

Akkor az eredetileg tervezettel szemben online mérték össze tudásukat a csapatok – és így volt ez most is, ebben a tanévben – adta hírül a dunaújvárosi intézmény. Mint azt Haász Marianna és Fábián Orsolya szervező tanárok elmondták, idén 8 csapat nevezett az 5 fordulós versenyre Dunaújvárosból, Székesfehérvárról és Bodajkról. A változatos feladatok között volt ásványfelismerés, háztartási tisztítószerekkel, állatok rendszerezésével kapcsolatos kérdés, madártotó és a Velencei-tó környezetvédelmi problémáit feltáró projekt. A zsűri munkájában részt vett dr. Nyerkiné Alabert Zsuzsanna Ericsson-díjas kutatótanár is. Az összesített eredmények alapján első helyezett lett a székesfehérvári Árpád Kollégium csapata, a második az ugyancsak székesfehérvári Váci Kollégium csapata, a harmadik helyet pedig a Lorántffy Kollégium diákjai szerezték meg. A díjazottak a vetélkedő szellemiségéhez illő ajándékokat kaptak, amelyeket a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és a Hamburger Hungária Kft. ajánlott fel.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Horgászati tilalom június 15-től

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról számolt be, hogy sikeresen megtörtént az idei második pontytelepítés a Kikötői-öbölben és a Felső-öbölben. Előbbinél 3 mázsa, utóbbinál 7...
DunaOnline

FREE
VIEW