KezdőlapoktatásKollégiumi környezetvédelmi versenyt tartott a Rudas iskola

Kollégiumi környezetvédelmi versenyt tartott a Rudas iskola

-

Az elmúlt tanévben nagy sikerrel rendezte meg a Rudas Közgazdasági Technikum kollégiuma az Ökoleszek elnevezésű környezetvédelmi vetélkedőt a megyei középiskolai kollégiumok számára.

Akkor az eredetileg tervezettel szemben online mérték össze tudásukat a csapatok – és így volt ez most is, ebben a tanévben – adta hírül a dunaújvárosi intézmény. Mint azt Haász Marianna és Fábián Orsolya szervező tanárok elmondták, idén 8 csapat nevezett az 5 fordulós versenyre Dunaújvárosból, Székesfehérvárról és Bodajkról. A változatos feladatok között volt ásványfelismerés, háztartási tisztítószerekkel, állatok rendszerezésével kapcsolatos kérdés, madártotó és a Velencei-tó környezetvédelmi problémáit feltáró projekt. A zsűri munkájában részt vett dr. Nyerkiné Alabert Zsuzsanna Ericsson-díjas kutatótanár is. Az összesített eredmények alapján első helyezett lett a székesfehérvári Árpád Kollégium csapata, a második az ugyancsak székesfehérvári Váci Kollégium csapata, a harmadik helyet pedig a Lorántffy Kollégium diákjai szerezték meg. A díjazottak a vetélkedő szellemiségéhez illő ajándékokat kaptak, amelyeket a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és a Hamburger Hungária Kft. ajánlott fel.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW