KezdőlapKözéletLengyel zeneiskolások vendégeskednek majd nálunk

Lengyel zeneiskolások vendégeskednek majd nálunk

-

Május 19-22. között a lengyelországi Zakopane városának zeneiskolás növendékei vendégeskednek nálunk a Sándor Frigyes Zeneiskola meghívására.

A dunaújvárosi intézmény azt írja, a zakopanei állami zeneiskola több művészeti területen működik. A tanulók számára barátságos környezetet biztosít, feladata, hogy a tanulni vágyó gyerekekben felébressze a zene szeretetét a színvonalas oktatáson keresztül. Az oktatási programjuk arra törekszik, hogy a gyerekek kibontakozhassanak a különböző művészeti területeken. Fő feladatuknak tekintik, hogy a gyerekek megtanuljanak valamilyen hangszeren játszani és széles ismereteket szerezzenek a zene világában. Az idei évben 26 növendék vendégeskedik nálunk, akiket 5 tanár és nyolc szülő kísér el. A növendékek cserediák modell szerint a Sándor Frigyes Zeneiskola diákjainknál lesznek elszállásolva; segítve ezzel a kapcsolatteremtést, egymás kultúrájának megismerését. Május 20-án lesz egy közös, lengyel-magyar koncertet tartanak az evangélikus templomban. Zeneiskolánk május 27-én 17 órakor egy Pünkösdi Koncertet is szervez, amely ugyancsak az evangélikus templomban lesz.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Dr. Molnár Lászlóra emlékeztek a selmeci hagyományok őrzői

0
Legendás főigazgatójukra, a 25 éve elhunyt Dr. Molnár Lászlóra emlékeztek a selmeci hagyományokat őrző hallgatók a dunaújvárosi köztemetőben - adta hírül felsőoktatási intézményünk. Dr....
DunaOnline

FREE
VIEW