KezdőlapKultúraÚjabb darabot próbál a Bartók színház csapata

Újabb darabot próbál a Bartók színház csapata

-

Ismét egy olyan darab olvasópróbáját kezdte meg május 21-én a Bartók Kamaraszínház, amelyet Győrei Zsolt-Schlachtovszky Csaba írópárosa jegyez.

Mint azt a színház vázolta, hozzájuk köthető a Hamlear, amelyet tavaly a Gyulai Várszínházzal közösen mutatták be. Most a Kőszegi Várszínház felkérésére – és a szabadtéri színház 40. születésnapja alkalmából- megírták a Vízkereszti Gritti, avagy a bőrre menő játék című vígjátékot, amelyet Őze Áron, a Bartók igazgatója rendez. A bemutató július 1-jén lesz Kőszegen. A darab rövid leírása alapján Budán játszódik a történet 1532 farsangján, öt és fél évvel a mohácsi vész után. A szultán támogatásával Alois Gritti, velencei származású kereskedő-kalandor lett Szapolyai János király oldalán Magyarország kormányzója. Néhány esztendős budai tartózkodása alatt nemcsak a város polgárai körében veszítette el népszerűségét, de helyettese, Nádasdy Tamás is ellene fordult. Amikor Grittit végre Konstantinápolyba rendelik, Nádasdy elérkezettnek látja az időt arra, hogy egy farsangi játék bemutatásával végképp felszítsa a kormányzó elleni indulatokat. A karneváli játék műfajához illően harsány karakterek, rohanó események, látványos fordulatok és a keserédes komikum egyszerre sodorhatják magukkal és szögezik székéhez a nézőt.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Ökoversenyt rendeztek a kollégiumok között

0
A Föld napja alkalmából április 24-én rendezte meg a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Technikuma az immár hagyományossá vált Ökoleszek című vetélkedőjüket, melyet...

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW