KezdőlapKultúraÚjabb darabot próbál a Bartók színház csapata

Újabb darabot próbál a Bartók színház csapata

-

Ismét egy olyan darab olvasópróbáját kezdte meg május 21-én a Bartók Kamaraszínház, amelyet Győrei Zsolt-Schlachtovszky Csaba írópárosa jegyez.

Mint azt a színház vázolta, hozzájuk köthető a Hamlear, amelyet tavaly a Gyulai Várszínházzal közösen mutatták be. Most a Kőszegi Várszínház felkérésére – és a szabadtéri színház 40. születésnapja alkalmából- megírták a Vízkereszti Gritti, avagy a bőrre menő játék című vígjátékot, amelyet Őze Áron, a Bartók igazgatója rendez. A bemutató július 1-jén lesz Kőszegen. A darab rövid leírása alapján Budán játszódik a történet 1532 farsangján, öt és fél évvel a mohácsi vész után. A szultán támogatásával Alois Gritti, velencei származású kereskedő-kalandor lett Szapolyai János király oldalán Magyarország kormányzója. Néhány esztendős budai tartózkodása alatt nemcsak a város polgárai körében veszítette el népszerűségét, de helyettese, Nádasdy Tamás is ellene fordult. Amikor Grittit végre Konstantinápolyba rendelik, Nádasdy elérkezettnek látja az időt arra, hogy egy farsangi játék bemutatásával végképp felszítsa a kormányzó elleni indulatokat. A karneváli játék műfajához illően harsány karakterek, rohanó események, látványos fordulatok és a keserédes komikum egyszerre sodorhatják magukkal és szögezik székéhez a nézőt.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pályaorientációs előadást tartott a rendőrség munkatársa a hildeseknek

0
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársa február 21-én a Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola továbbtanulás előtt álló diákjai részére tartott pályaorientációs előadást. Mint...

Farsang és világnap

Elismerések a diplomaátadón

DunaOnline

FREE
VIEW