-Hirdetés-
Kezdőlap Kékfény Fokozott körültekintéssel legyünk a vasúti átjáróknál!

Fokozott körültekintéssel legyünk a vasúti átjáróknál!

Fotó: police.hu

Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Kampány keretein belül a Sárbogárdi Rendőrkapitányság munkatársai a MÁV Zrt. vasútbiztonsági szakemberével közösen június 9-én, Sárbogárd egyik nagy forgalmú vasúti átjárójában hívták fel az arra közlekedők figyelmét a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak betartására. Az ellenőrzés legfőbb célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, hogy maguk a közlekedők tehetnek a legtöbbet a balesetek megelőzéséért. A közlekedési szakemberek az ellenőrzés alkalmával kirívó közlekedési szabályszegéssel nem találkoztak, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a járművezetők, a kerékpárosok és a gyalogosok részéről az egyéni felelősségtudat a körültekintő és figyelmes közlekedés mellett elengedhetetlen fontosságú.

Életveszélyes lehet, ha valaki a tiltó jelzés ellenére, megfelelő körültekintés nélkül halad át a síneken, azt gondolván, hogy úgyis meghallja az érkező szerelvény hangját. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a dunaújvárosi autósok figyelmét is arra, hogy a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad! A vasúti átjárón csak folyamatosan – megállás nélkül – legalább 5 km/h átlagsebességgel lehet áthaladni! Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben lehet ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként sorompórúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad. A vasúti átjáróban és közvetlenül a vasúti átjáró előtt előzni tilos!

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a közlekedőket, hogy minden körülmények között tartsák be a fenti szabályokat, és csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja a biztonságos áthaladást!

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW