KezdőlapKékfényBiztonságban és biztonságosan

Biztonságban és biztonságosan

-

Fotó: police.hu

Június 15-én hivatalosan is lezárult a tanév, megkezdődött a nyári szünet. A rendőrség, így a helyi kapitányság is mindig hangsúlyt fektet arra, hogy tanácsokkal szolgáljon elsősorban a gyerekeknek, de a felnőtteknek is arról, miként lehet biztonságosan és balesetmentesen tölteni a szünidőt.

Nyáron jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége. Ez egyaránt igaz a közlekedési, az otthoni és az egyéb balesetekre, de akár az áldozattá válásukra is. A családi beszélgetések során ezért érdemes felhívni a gyerekek figyelmét arra, hogy idegenekben ne bízzanak meg, még ha kedvesek, akkor sem, és soha ne menjenek el velük sehova, még útbaigazítás céljából sem. Ha egyedül vannak otthon, soha ne engedjenek be idegeneket. Ismertessék meg a gyerekekkel a 112-es segélyhívószámot, illetve a szülők telefonszámát is. A kamaszoknak szóló intelmek között van az, hogy soha ne hivalkodjanak értékeikkel, azokat ne egy jól látható helyen tartsák, és ne is adják oda idegeneknek. Nyilvános helyen ne hagyják őrizetlenül a táskáikat, értékeiket! Ha elmennek otthonról, akkor mondják meg a szüleiknek, hogy hova mennek, kivel találkoznak, és körülbelül mikor érnek haza. Ha buliról van szó, akkor mindig olyan társasággal menjenek szórakozni, akikben megbíznak. Ne hagyják őrizetlenül a poharukat, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek bele! Ne menjenek haza egyedül, ha lehet, szervezzék meg a közös hazamenetelt. Kerüljék a sötét, kietlen helyeket éjszaka. Fokozott figyelemmel kell lenni ilyenkor is a közlekedésben. Tanítsuk meg a gyerekeknek a legfontosabb közlekedési szabályokat. Tudatosítsuk bennük a lehetséges veszélyes helyzeteket, és a legfontosabb, hogy mindig mutassunk jó példát számukra!

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Harminckétezer járművet ellenőriztek a vármegyei rendőrök a Speedmarathon során

0
A ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 19-én reggel 6 órától 24 órás sebességellenőrzést tartott a rendőrség, ez volt a Speedamarthon nevű akció. A lakosság aktív...
DunaOnline

FREE
VIEW