KezdőlapKultúraIsmét lesz Strandkönyvtár a szabadstrandon

Ismét lesz Strandkönyvtár a szabadstrandon

-

Fotó: epiteszfesztival.hu

A DANUrB+ Program támogatásával rendezi meg a Kortárs Építészeti Központ július 2-án a Sugárúti Fesztivált városunkban, amelynek fókuszában a Vasmű út kulturális értékeinek újrafelfedezése, a közösségi élet felelevenítése áll. A rendezvény megvalósításában közreműködnek a helyi kulturális intézmények, többek között a József Attila Könyvtár, amely különösen érintett ebben a programban, ugyanis 1954 májusától a Vasmű út 29. számú lépcsőház első emeletén működött a Dunai Vasmű Vörösmarty Mihály Szakszervezeti Könyvtár. Mint azt a könyvtár a honlapján vázolta, a Sugárúti Fesztiválon a Vasmű út különböző pontjain létrejövő programok, előadások, vetítések, gyerekjátékok, kiállítások, koncertek, vendéglátás és nosztalgia beszélgetések élettel fogják megtölteni a köztereket és a Vasmű úti házakat.

A kulturális intézményünk egy másik múltidézős programot is az érdeklődők figyelmébe ajánl azon a hétvégén, mégpedig azt, hogy több évtized után július 3-án újra megnyitja kapuit a strandkönyvtár a Szalki-szigeti szabadstrandon. Az 1960-as évektől különleges helyszíneken is megjelent a könyvtár, volt strandkönyvtár a városi uszodában és a szabadstrandon, folyóiratolvasó a Vidám Parkban. Most ismét a szabadstrandra települnek ki. A Strandkönyvtár bútorai a BME Építész Szakkollégiuma által szervezett Future Perfect – Alkotótábor (július 1-3.) során kerül megépítésre a DANUrB+ Program támogatásával. A bútorok a téli szezon során könnyedén szétszerelhetőek, majd nyáron ismét összerakhatóak, így hosszú ideig szolgálhatja majd a kikapcsolódni vágyó dunaújvárosi strandolókat. A Strandkönyvtárat a József Attila Könyvtár fogja birtokba venni, így július 3-án, az átadás napjára különféle gyermek- és családi programokkal is készülnek majd. Lesz például mese, játék, papírszínház és kézműveskedés.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW