KezdőlapFizetett hirdetésTudta, hogy kiemelkedő jövedelemmel csalogatják a cégek, a végzős anyagmérnököket?

Tudta, hogy kiemelkedő jövedelemmel csalogatják a cégek, a végzős anyagmérnököket?

-

Ritka és értékes! ANYAGMÉRNÖK, az egyik legizgalmasabb mérnöki terület!

Szeretne különlegesebb lenni, mint a többi mérnök? Tanuljon egy olyan szakmát, mellyel nélkülözhetetlenné teheti magát. Anyagmérnöki képzés kevés helyen és kis létszámmal elérhető az országban.

Ami ritka az értékes. Az magyarországi egyetemek szakember kibocsátása nem tudja kielégíteni az ipar elvárásait. Folyamatos a nyomás a képző intézményeken, hogy növeljék az anyagmérnökök számát. Épp ezért biztosítanak lehetőséget a levelező képzésre, hiszen a munkáltatók, akár diploma birtokában is beiskolázzák munkavállalóikat az anyagmérnök kepézésre.

De mit csinál az anyagmérnök?

Minden az alapanyagokkal kezdődik. Így van ez a műanyag poharak gyártásától az űrkutatásig. Első feladat a megfelelő kiinduló anyag kiválasztása. Ezt követi a gyártási folyamat, technológia megtervezése. A gyártás során a kész termék tulajdonságainak megtartása, javítása mellett a gazdaságossági szempontokat figyelembe véve folyamatosan finomítják fejlesztik az anyagokat és az eljárásokat. A késztermékek jellemzőinek tesztelése is anyagmérnöki feladat.

A XXI. század kulcs szavai, a fenntarthatóság, környezetbarát technológiák. Korábbi a fejlesztések szinte kizárólag a termelés gazdaságosságára fókuszáltak. Ma a szabályzó környezet és a környezettudatos fogyasztók már az előállítás során felhasznált anyagok, energia szempontok alapján ítélik meg a terméket és az azt készítő vállalatot. A készterméknek pedig lehetőleg újrahasznosíthatónak, vagy környezetbarátnak kell lennie.

Ezek a változások fokozzák az anyagokat és gyártási tulajdonságaikat jól ismerő szakemberek iránti igényt, ami az anyagmérnököknek kínált kezdő fizetéseken is meglátszik.

A minőségellenőrzést, termék auditálást végző, elsősorban külföldi tulajdonú cégek is szívesen alkalmaznak anyagmérnököket, akik bizonyos területekre specializálódva nemzetközi karriert csinálhatnak.

Hol tanulhat anyagmérnöknek?

A Dunaújvárosi Egyetem a kezdetektől (korábban kohómérnök) foglalkozik anyagmérnök képzéssel. Ma már a fémek és ötvözeteiken túl, a hallgatók tanulnak a műanyagokról, kerámiákról és a kompozit anyagokról is. A közelmúlt újdonsága, hogy megjelentek a nukleáris technológiába bevezető tárgyak.

A jelenleg is kiemelkedő géppark mellett a Paks II beruházás oktatási, fejlesztési központjaként 1,5 Milliárd Ft értékben zajlik az anyagvizsgálati laborok bővítése, fejlesztése.

Új irányként a hozzánk jelentkező hallgatók már megismerkednek a hidrogén technológiával is, mely teljes komplexitásában foglalkozik az előállítás, tárolás, szállítás, felhasználás kérdéseivel.

Ha felkeltette érdeklődésedet az egyetem anyagmérnök képzése, akkor látogass el a Felvételi 2022 (uniduna.hu) honlapra!

Pótfelvételizzen a Dunaújvárosi Egyetemre, és szerezze meg a sikeres karrierhez szükséges biztos tudást!s tudást!

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Dunaújvárosban

0
Egy gyerek tartózkodott a fürdőszobában, amikor jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban április 20-án este Dunaújvárosban- erről számolt be a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság....

Programkavalkád a Hild-napon

DunaOnline

FREE
VIEW