KezdőlapKultúraLegközelebb szeptemberben

Legközelebb szeptemberben

-

Fotó: Intercisa Múzeum

Ezen a hétvégén, augusztus 7-én lenne esedékes a minden hónap első vasárnapjára tervezett díjtalan múzeumlátogatás, azonban az Intercisa Múzeum már korábban is tájékoztatta a lakosságot arról, hogy ez az augusztusi alkalom elmarad. Legközelebb majd szeptemberben tartják meg ezt a lehetőséget.

A kultúra és a helyi történelem iránt érdeklődőknek érdemes a múzeum honlapját időről-időre böngésznie, ugyanis a várostörténeti blog, valamint a „hónap műtárgya” kategóriában érdekes és hasznos ismeretekre lehet szert tenni. Kronászt Margit történész-muzeológus jegyezte júliusban a hónap műtárgyának bemutatását: ezúttal az Intercisa Múzeum néprajzi gyűjteményében található öt darab fűszertartót emelték ki. Ezeket körülbelül az 1900-as években készíthették keménycserépből. A tartók 1984 márciusában megvásárlás útján kerültek a múzeum tulajdonába.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Dr. Molnár Lászlóra emlékeztek a selmeci hagyományok őrzői

0
Legendás főigazgatójukra, a 25 éve elhunyt Dr. Molnár Lászlóra emlékeztek a selmeci hagyományokat őrző hallgatók a dunaújvárosi köztemetőben - adta hírül felsőoktatási intézményünk. Dr....
DunaOnline

FREE
VIEW