-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Közösségi programok az államalapítás ünnepén

Közösségi programok az államalapítás ünnepén

Fotók: Majka Facebook-oldala (Vajda István - hydeligh) / dr. Mészáros Lajos Facebook-oldala

Térségünkben több település szervezett valamilyen közösségi nagyrendezvényt az augusztus 20-i állami ünnepünk alkalmából. Kenyérszentelés, köszöntők, és több koncert színesítette a kínálatot.

Egy évezred távlatából szentéletű első királyunk, István életműve még mindig iránymutató, kapaszkodó, múlt, de egyben jövő. Ez mindig így lesz, amíg él a földön magyar ember” – többek közt erről szólt dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője a rácalmási Városnapon tartott ünnepi beszédében augusztus 20-án. A szomszédos település ünnepségén megemlékeztek államalapító Szent Istvánról, a történelmi egyházak képviselői megáldották az új kenyeret, és a város által alapított kitüntetéseket, díjakat is átadtak. Dr. Mészáros Lajos ezen a napon a Szalki-szigetre is ellátogatott; csatlakozva a Fidesz helyi szervezetének csapatához, akik a Parázs Varázs programelem
részeként sütöttek-főztek a többi asztaltársasággal egyetemben.

Dunaújvárosban az ünnepi programot az Euroshow Kft. szervezte és bonyolította le augusztus 20-án a Szalki-szigeten. Bár délelőtt nem kedvezett az időjárás, hiszen folyamatosan esett, idővel megszűnt a csapadék, és a lakosság is folyamatosan érkezett a programokra. Kora délután a rendezvény megnyitóján Pintér Tamás polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd a történelmi egyházak helyi képviselői megáldották és megszentelték az új kenyeret. Délután gyermek- és sportprogramok, színpadi műsor színesítette az ünnepi kínálatot, este pedig Majka fergeteges bulival szórakoztatta a közönséget.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW