KezdőlapKözéletTöbb témakörben vár pályázatokat a katasztrófavédelem

Több témakörben vár pályázatokat a katasztrófavédelem

-

Szeptember 28-ig nyújthatják be pályaművüket mindazok, akik a tűzoltóság, a polgári védelem és az iparbiztonság szakterületét érintő, a pályázati kiírásban szereplő témát választottak és indulnak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsa által kiírt pályázaton- erre hívja fel az érdeklődő dunaújvárosi polgárok figyelmét is a megyei szervezet.

Mint írják, a tudományos tanács szeptember 28-ig olyan témakörökben várja a pályaművek elkészítését, mint például az önkéntes mentőszervezetek tevékenységének megújítása, az önkéntes mozgalom dinamizálása; térinformatikai alapú, veszélyes anyag terjedését számító szoftver gyakorlati alkalmazási lehetőségei a katasztrófavédelmi mobil labor gépjárművek beavatkozásainak támogatásához; mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségei a katasztrófavédelemben; hatékony és biztonságos tűzoltói beavatkozás, műszaki mentés a napelemes rendszerek tüzeinél, illetve környezetében. A beadott pályaműnek tartalmilag és formailag rendszerezettnek, logikus felépítésűnek kell lennie, tartalmaznia kell egy összefoglalást, amelyben a pályázó innovációs javaslatokat fogalmaz meg. A pályázatokat szeptember 28-ig kell postára adni, a beérkezett műveket szakértőkből álló szakmai bírálóbizottság értékeli. Az első három helyezett pénzjutalmat kap, emellett a bizottság különdíjat is odaítélhet. A díjakat a Belügyi Tudományos Tanács – Magyar Tudomány Ünnepe 2022 belügyi fejezet záró rendezvényeként tartott – ünnepi ülésén adják át. További részletek a katasztrófavédelem honlapján találhatók.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW