KezdőlapDunaferrLázár Jánossal tárgyalt Dr. Mészáros Lajos a Dunaferr helyzete miatt

Lázár Jánossal tárgyalt Dr. Mészáros Lajos a Dunaferr helyzete miatt

-

Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő közösségi oldalán számolt be a Vasmű helyzetéről. Dr. Molnár Krisztián Fejér Megyei Közgyűlés elnökével közösen keresték fel Lázár János építési és beruházási minisztert.

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy számára a legfontosabb a Dunaferr dolgozóinak, és annak családjainak a megélhetése. A kusza tulajdonosi viszonyok kiindulópontja a cég 2004-es privatizációja volt, mely az akkori szocialista kormány bűne volt. A menedzsmenti funkciók korlátai és a döntésképesség deficitje is erre vezethető vissza. Ezekkel a hátrányokkal érte el a 2022-es energiaár robbanás a Vasműt.- ismertette Dr. Mészáros Lajos.

Ennek jegyében személyesen kerestem fel Dr. Molnár Krisztián elnök úrral együtt Lázár János építési és beruházási miniszter urat, ahol a Vasmű helyzete mellett, a kórház fejlesztéseit is megtárgyaltuk. Sevcsik Mónika asszony, a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés igazgatójaként levelet írt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter uraknak. Szintén Dr. Molnár Krisztián elnök úrral felkerestük Várujhelyi Ferenc államtitkár urat, a NAV elnökét, hogy a Vasmű és a NAV között folyamatban lévő ügyek a törvényes lehetőségek között minél előbb lezárásra kerülhessenek, hogy a Vasmű likviditása javuljon.- írta közösségi oldalán a képviselő.

Dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő a héten további tárgyalásokon vesz részt meghatározó kormányzati szereplőkkel, a Vasmű helyzetének megoldása érdekében. A képviselő kiemelte, hogy a a Vasmű egy külföldi tulajdonú magáncég, és a problémáit nem a jelenlegi kormány okozta, de mindent megtesznek a dolgozók munkahelyeiért.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Képzési támogatásról szervez előadásokat a kamara

0
A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara „A felnőttképzés jelenlegi rendszere és a vállalkozások számára elérhető támogatási lehetőségek bemutatása” címmel tájékoztató fórumot szervez április 30-án 10...
DunaOnline

FREE
VIEW