KezdőlapKözéletTámogatási programot indít a kormány a KKV-k számára

Támogatási programot indít a kormány a KKV-k számára

-

-Hirdetés-

A kormány Támogatási programot indít az energiaintenzív kkv-k számára. Besegítenek a beruházásokba és a működési költségekbe, olyan intenzív energiafogyasztó vállalkozásoknak, amelyeknek az árbevételük 3 százaléka felett alakul a fogyasztásuk – erre hívja fel a dunaújvárosi vállalkozások figyelmét is a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara a honlapján.

Mint azt részletezik, a szeptember 17-i Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tájékoztatása szerint a benzin- és élelmiszerár-stopot ez év december 31-ig, a kamatstopot pedig 2023. június 30-ig meghosszabbítják. A kormány Támogatási programot indít Az energiaintenzív kkv-k számára induló támogatási program olyan intenzív
energiafogyasztó vállalkozásoknak szól, amelyeknek az árbevételük 3 százaléka felett alakul a fogyasztásuk. A feldolgozóipari kis- és középvállalkozásokat célzó program október 1-től indul és 2023 december 31-ig lesz érvényben.

A működési támogatás a gyakorlatban azt jelenti, hogy 3 hónapra, azaz az év végéig az energiaintenzív feldolgozóipari kkv-k energia számláinak a tavalyi év hasonló időszakához hasonlított növekményének az 50%-át megkapják támogatásként. A programot a Technológiai és Ipari Minisztérium bonyolítja le, ide kell a kkv-knak a pályázatot benyújtani.

A beruházások támogatása által pedig az érintett kkv-k energiaátállást segítő beruházásának érdekében az önrész finanszírozásához kapnak állami segítséget. Itt maximum 15%-os támogatás kerül bevezetésre. A vállalkozásoktól kérik, hogy a munkahelyeket őrizzék meg, és általuk foglalkoztatottak száma 2023 év végéig ne csökkenjen a jelenlegi szint 90%-a alá. A kamara arról is írt, hogy továbbá tárgyalások zajlanak a gyármentő és az új munkahelyvédelmi akciótervről, ezekről a következő hetekben várható döntés.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Különleges bánásmód napja Dunaújvárosban

0
A fogyatékossággal élők problémáira hívja fel a figyelmet az a rendezvénysorozat, amelyet szolidaritás céljával rendeznek meg szeptember 19-től 23-ig a városban több helyszínen is. A...
DunaOnline

FREE
VIEW