KezdőlapKözéletÚjraéled a börtönszínház, Pálhalmán volt az első előadás

Újraéled a börtönszínház, Pálhalmán volt az első előadás

-

Fotók: BVOP

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zeneművész támogatásával újraéled a börtönszínház. 2022 októberében tíz büntetés-végrehajtási intézetben tíz színdarabot adnak elő fogvatartottak a bibliai Tízparancsolat témakörében. A program országos bemutatójára a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben került sor október 14-én, ahol a fogvatartottak által előadott darabot hozzátartozóik is megtekinthették.

A program érdekessége, hogy a kiválasztott tíz börtönben a fogvatartottak saját maguk írták meg az adott parancsolatról szóló színdarabjaikat, amely kreatív tevékenységükben reintegrációs tisztjeink és más szakemberek segítették őket művészetterápiás, illetve drámapedagógiai módszerek alkalmazásával. A színművek megvalósítása mellett, a parancsolatok
képzőművészeti és irodalmi alkotásokra is sarkallták az elítélteket. A tíz különálló előadás önállóan is megállja a helyét, de együtt egy hangsúlyos üzenetet közvetítenek arról, hogy fogvatartottként mit jelent a Tízparancsolat tanítása.

A színdarabok zenei mentora Várnagy Andrea zongoraművész a produkciókban a tőle megszokott energiával és kreativitással fejezi ki a zene iránti szeretetét, valamint feltételek nélküli hitét az emberekben és a művészet erejében. A resztoratív elemeket tartalmazó projekt megvalósításának célja leginkább az, hogy az embereknek megmutassák: a büntetés-végrehajtási intézetek falai mögött élők méltók lehetnek arra, hogy a társadalom visszafogadja őket, az emberek bizalmát visszanyerjék.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW