KezdőlapKékfényEngedély nélkül végzett autóbontást egy férfi

Engedély nélkül végzett autóbontást egy férfi

-

A Sárbogárdi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra engedély nélkül végzett hulladékgazdálkodási tevékenység bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki Sárkeresztúron engedély nélkül végzett autóbontási tevékenységet.

A vádirat szerint a férfi 2022. április 18. és 20. között a lakóhelyéül szolgáló ingatlan hátsó kertjében engedély nélkül, megfelelő műszaki feltételek hiányában kezdte meg egy személygépkocsi bontását a tulajdonos hozzájárulásával. A férfi az oldalára fordított gépjárműről leszerelte a teljes hátsó futóművet a kerekekkel együtt, szétszerelte az utasfülkét, a jármű ajtajait leszerelte. Az így kinyert fémhulladékot a MÉH-telepen akarta értékesíteni, azonban a rendőrök a magatartását észlelték, így cselekménye lelepleződött.

A hulladékká vált gépjármű veszélyes hulladéknak minősül, az ilyen jármű bontása pedig hulladékkezelési tevékenység, amely a hulladékgazdálkodási hatóság engedélyével végezhető, azonban a vádlott engedéllyel nem rendelkezett. A férfi a veszélyes hulladékot az ingatlanáról elszállíttatta.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Egy helyi társasházban is bejelezett a szén-monoxid érzékelő

0
Egy székesfehérvári és egy dunaújvárosi társasházi lakásban is a szén-monoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra április 14-én- erről számolt be a Fejér Vármegyei...
DunaOnline

FREE
VIEW