KezdőlapGazdaságMég épül az induló csapat, de már most emelte béreit az SK...

Még épül az induló csapat, de már most emelte béreit az SK On Hungary Iváncsán

-

Az infláció hatásának enyhítése érdekében hozta meg döntését a dél-koreai cég. Javában zajlik a toborzás az SK On Hungary második magyarországi telephelye, az épülő iváncsai üzem csapatába. Az akkumulátorgyár 2023 első félévére tervezi indulását és egyelőre 300 dolgozót foglalkoztat, de a jelenlegi gazdasági helyzetre reagálva már a toborzás első félévében rendkívüli béremeléssel segíti munkavállalóit.

Évközi béremelésben részesülnek az SK On Hungary épülő iváncsai gyárának dolgozói. A cég a rendkívüli infláció mellett is szeretné megőrizni munkatársai bérének reálértékét, ezért még az év vége előtt úgy döntött, hogy októberig visszamenőlegesen megemeli minden alkalmazottja alapbérét 7%-kal. A döntés alól azok sem képeznek kivételt, akik jelenleg is a próbaidejüket töltik vagy Komáromban vesznek részt a szakmai betanuláson.

„Felelős vállalatként szem előtt kell tartanunk dolgozóink anyagi biztonságát is. A rendkívüli emeléssel arra törekszünk, hogy a megnövekedett rezsi- és élelmiszerárak okozta magasabb megélhetési költségeket kompenzáljuk. Ezt pedig nem tesszük attól függővé, hogy ki mikor csatlakozott az SK csapatához”. – fogalmazott Ludman László, az SK On Hungary HR menedzsere.

Nem ez volt az akkumulátorgyár első bérpolitikai lépése 2022-ben. Szintén a közelmúltban döntött a menedzsment arról is, hogy a bejárástámogatást saját autó használatakor nettó 35 Ft/km-ről 45 Ft/km-re, az étkezéstámogatást pedig napi nettó 900 Ft-ról 1600 Ft-ra emelje munkavállalói számára.

A vállalat már az emelések előtt is kiemelt bérezéssel kereste dolgozóit és egyéb, béren kívüli juttatásokat is kínál azért, hogy kifejezze elkötelezettségét munkavállalói iránt. Az SK On Hungary 2022 nyarán indította a toborzást épülő iváncsai üzemébe, decemberben pedig már a 300. új munkatárs is belépett.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Dunaújvárosban

0
Egy gyerek tartózkodott a fürdőszobában, amikor jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakásban április 20-án este Dunaújvárosban- erről számolt be a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság....

Programkavalkád a Hild-napon

DunaOnline

FREE
VIEW