KezdőlapKékfényHamis vezetői engedéllyel szállított hat migránst egy moldáv embercsempész

Hamis vezetői engedéllyel szállított hat migránst egy moldáv embercsempész

-

A Sárbogárdi Járási Ügyészség minősített embercsempészés, továbbá közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emelt azzal a moldáv embercsempésszel szemben, aki május 2-án hamis vezetői engedéllyel szállított hat migránst.

A vádirat szerint a férfi Lengyelországban ismeretlen személlyel megállapodott abban, hogy fejenként 3.000,- Euroért Ausztriába történő eljuttatásuk érdekében segítséget nyújt migránsoknak. A vádlott vezetői engedéllyel nem rendelkezett, ezért az ismeretlen személynek átadott egy magáról készült igazolványképet, amelyet felhasználva egy hamis vezetői engedélyt készítettek a számára esetleges igazoltatása esetére. A kiállított hamis román vezetői engedélyben a vádlott fényképe volt, azonban hamis névre lett kiállítva.

A férfi a szerb határ közelében, egy erdős részen felvett a személygépkocsijába öt szír és egy afgán állampolgárt, akik közül négyen a jármű hátsó ülésén, míg két személy az utasszállításra alkalmatlan, zárt, sötét, levegőtlen csomagtartóban foglalt helyet.

A rendőrök Sárkeresztúr térségében a gépkocsit ellenőrzés alá vonták, így a vádlott cselekménye lelepleződött.

A férfi elfogásakor a járműben a rendőrök megtalálták a hamis román vezetői engedélyt, amely vonatkozásában a férfi jelezte, hogy az irat az övé, így magát a hamis vezetői engedéllyel igazolta.

Az ügyészség vádiratában börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a letartóztatás fenntartását, továbbá a vádlott Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozta

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW