KezdőlapPolitikaA lakájmédia szerint az államra nem lehet számítani, de a 650 millió...

A lakájmédia szerint az államra nem lehet számítani, de a 650 millió forintos támogatást azért elfogadja a város

-

Mint már hírt adtunk róla,a kormány döntése alapján a tízezer lakos feletti önkormányzatok, az energiaáremelkedések miatti jogcímen összesen 44 milliárd forint támogatást kapnak. Dunaújváros önkormányzata a 156 településből a 15. legnagyobb összeget, 649.9 millió forintot kap. Összehasonlításképp, Székesfehérvár ugyanebből a központi költségvetésből 237,7 millió forinttal részesül, míg Dunaújvárosnál kevesebbet kapott például Szombathely, Zalaegerszeg és Veszprém is.

A közösségi médiában városunk polgármestere, Pintér Tamás a következőképpen reagált: „Örömmel tapasztaltam, hogy ezúttal nem a poltikai hovatartozás döntött, így a sikeres tárgyalások után Dunaújváros hamarosan 650 millió forintot kap a megnövekedett rezsiszámlák miatt.”

Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs ügyekért felelős alpolgármester azonban már kevésbé lelkesen kommentálta a támogatás tényét: „A mostani időszak talán az elmúlt 15 év talán legnehezebb időszak az egész ország számára. Ebben az időszakban is szolgálni fogom a várost, hogy Dunaújváros egy élhető, igazságos és összetartó város legyen. Igérem ennek megfelelően költjük el a most kiharcolt 650 millió forintot is.”

Nem csodálkozunk rajta, hogy az alpolgármester kissé visszafogott volt a közösségi oldalán, hiszen a városlakók pénzéből évi 240 millió forintból üzemeltetett lakájmédiában októberben már nyilatkozott a tárgyalásokról. A Független Objektív Sajtó becenévre hallgató médium a „Fél óra jutott egy városra, kizárt, hogy a települések érdemi segítséget kapjanak” című írásában a következőket olvashatjuk: „A kormány kinevezett ugyan egy kormánybiztost, hogy tárgyaljon a nagyobb városok képviselőivel, de ahogyan a koronavírus járvány alatti tárgyalás után, így most is úgy tűnik: az államra nem lehet számítani.” „Egy városra mindösszesen fél óra jutott, ami Szabó Zsolt szerint jól mutatja, hogy mi a kormányzati hozzáállás a dologhoz. Érthetetlen, hogy miért kell eljátszani azt, hogy a kormányt érdekli az önkormányzatok probléma, mert mostanra a vak is láthatja, hogy ez nem így van – foglalta össze a találkozó hangulatát Szabó Zsolt.”

Kérdés, hogy ezek után mennyire szavahihető Szabó Zsolt, illetve mennyire lehet komolyan venni a különböző politikai jellegű megnyilvánulásait?

(Az idézőjelben szereplő szövegek betűhívek!)

A teljes cikk itt olvasható.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Páfrányfenyő a hildes végzettek fája

0
A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Technikum, Szakképző Iskola és Szakiskola arról adott hírt, hogy a Föld napján, április 22-én intézményük elindította a Fenntarthatósági...

Kezdődnek a ballagások

Próbavizsgák voltak a bv-ben

DunaOnline

FREE
VIEW