KezdőlapKékfényEmberkereskedelem és kényszermunka ügyében nyomozott a rendőrség

Emberkereskedelem és kényszermunka ügyében nyomozott a rendőrség

-

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást T. Attila dunaújvárosi lakos és társai ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2019. évben internetes közösségi oldalon megismerkedett egy Somogy vármegyei nővel, majd arra vette rá, hogy dunaújvárosi lakásába költözzön, ott rendszeres haszonszerzés céljából prostitúciós tevékenységet folytasson, és az abból származó bevételt neki, édesanyjának, vagy testvérének átadja.  A sértettnek több hónapot követően sikerült csak elmenekülnie kizsákmányolóitól. Emiatt új áldozatot szemelt ki a gyanúsított, és egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei nőt ejtett tévedésebe. Neki szerelmet ígért, és rávette, hogy hozzá költözzön, és szexuális szolgáltatást nyújtson más személyeknek. A prostitúciós tevékenységből származó pénzösszegeket T. Attilának, a bűncselekmény elkövetésében segédkező édesanyjának, vagy a férfi két testvérének kellett adnia. Az ilyen módon megszerzett anyagi javakat az elkövetői kör saját kiadásaira fordította. A dunaújvárosi rendőrök a bűncselekmény felderítése során minden lehetséges adatot, bizonyítékot begyűjtöttek a bűnbanda tevékenységének felszámolása érdekében, és 2022 júniusában akciót szerveztek elfogásukra. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen végzett rajtaütés során a nyomozók az illegális tevékenységből származó bizonyítási eszközöket, továbbá vagyonvisszaszerzés keretében gépjárművet és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le.

Az ügy rendőrségi vizsgálata során T. Attila és édesanyja mindvégig letartóztatásban volt, míg a két testvér szabadlábon védekezhetett. A dunaújvárosi rendőrök az eljárásban szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, és a napokban az iratokat az ügyészségnek átadták. A Fejér Vármegyei Főügyészség minősített emberkereskedelem és kényszermunka bűntette, valamint további bűncselekmények miatt indítványozta a harmadik gyanúsított letartóztatását is, amelynek a Székesfehérvári Járásbíróság helyt is adott.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Mintegy 230 felvételi elbeszélgetést bonyolított le az egyetem tanárképző intézete

0
Április 8-11 között lezajlottak a felvételi vizsgák a Dunaújvárosi Egyetem Tanárképző Központjában.-erről számolt be közleményében felsőoktatási intézményünk. Mint azt részletezik, 17 833 jelentkezővel a...
DunaOnline

FREE
VIEW