KezdőlapKülönleges gazdasági övezetAlkotmánybíróság: nem alkotmányellenes a Dunaújváros körüli gazdasági övezet

Alkotmánybíróság: nem alkotmányellenes a Dunaújváros körüli gazdasági övezet

-

Az Alkotmánybíróság csütörtökön közzétett határozata szerint nem érte Alaptörvénybe ütköző sérelem Dunaújvárost a közeli településeken kialakított különleges gazdasági övezet miatt.

Pintér Tamás baloldali polgármester vélhetően megint több millió forintot költött pereskedésre a dunaújvárosi emberek pénzéből, de az Alkotmánybíróság a tegnapi napon kimondta: Dunaújváros nem sérelmezheti, hogy nem kap helyi adót sem az iváncsai akkumulátorgyár, sem a rácalmási Hankook gyár után.

Az Alkotmánybíróság Dunaújváros Megyei Jogú Város valamennyi beadványát elutasította, amely arra irányult, hogy állapítsa meg, hogy Alaptörvénybe, illetve nemzetközi szerződésbe ütköznek a 2021. évi CI. törvény egyes rendelkezései, valamint a Duna-mente – Fejér megye különleges gazdasági övezet kijelöléséről szóló Kormányrendelet.

Az AB rámutatott, hogy a dunaújvárosi önkormányzat különleges gazdasági övezeti kijelöléssel nem érintett önkormányzat, valamint helyi iparűzési adóbevétel jogszabály alapján nem illette meg korábban sem, valamint a jövőben sem illetheti meg.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW