KezdőlapDunaferrA dunaújvárosi DK alelnöke elismerte az inkasszót, ami miatt több ezer...

A dunaújvárosi DK alelnöke elismerte az inkasszót, ami miatt több ezer Dunaferr dolgozó bére került veszélybe (Hanganyag)

-

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője csütörtökön délután sajtótájékoztatót tartottak a dunaújvárosi vasmű főkapuja előtt.

Kátai György, a Fejér Vármegyei Közgyűlés DK frakciójának frakcióvezető-helyettese és a dunaújvárosi Demokratikus Koalíció alelnöke.

A közgyűlési elnök emlékeztetett arra, hogy március 9-én rendkívüli sajtótájékoztató keretében felszólították Dunaújváros városvezetését, hogy hagyják abba azt a tevékenységet, amely szándékosan arra irányult, hogy ne sikerüljön megmenteni a négyezer munkavállaló munkahelyét. A megyei jogú város ugyanis inkasszót nyújtott be a kokszolói számlákra, ahonnan a bérkifizetés történik. A polgármester azonban állította, hogy hazudnak, semmiféle inkasszó nem történt, csak fideszes hangulatkeltés és botránypolitizálás zajlik.

Az adótitkok tiszteletben tartásával és a jogszabályoknak megfelelően, a vármegyei közgyűlési elnök és dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő azonnal elkezdték a cégpapírok beszerzési folyamatát. Bár a folyamat még nem zárult le, és az iratok nincsenek még a birtokukban, de amint rendelkezésre állnak, nyilvánosságra hozzák azokat a sajtó számára.

Azonban dr. Molnár Krisztián kiemelte, hogy a mai vármegyei közgyűlésen Kátai György, a testület DK által delegált tagja elismerte, hogy valóban történt inkasszó, de az egy dunaújvárosi önkormányzati dolgozó túlzott szorgalmának köszönhető. Azonban, mint ahogyan dr. Molnár Krisztián elmondta, nem hiszik, hogy ez így történt, és az inkasszó visszavonásáról sem gondolják, hogy azért történt, mert az önkormányzat észlelte az egyik beosztottjának túlbuzgóságát, hanem azért, mert ők időben felhívták a figyelmet arra, hogy ilyen módszerekkel nem fogják elérni a céljukat, hiszen a kormány vállalta, hogy minden körülmények között biztosítja a vasmű dolgozóinak hat havi bérét, mintegy 16 milliárd forint értékben. Dr. Molnár Krisztián újra nyomatékosan kérte a városvezetést, hogy ha nem tudnak segíteni a vasmű ügyében, akkor legalább ne akadályozzák azokat, akik a vasgyár újraindításán dolgoznak.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Dr. Molnár Lászlóra emlékeztek a selmeci hagyományok őrzői

0
Legendás főigazgatójukra, a 25 éve elhunyt Dr. Molnár Lászlóra emlékeztek a selmeci hagyományokat őrző hallgatók a dunaújvárosi köztemetőben - adta hírül felsőoktatási intézményünk. Dr....
DunaOnline

FREE
VIEW