KezdőlapKörnyezetA kormány ismét segít Dunaújvárosnak

A kormány ismét segít Dunaújvárosnak

-

Dr. Molnár Krisztián, Fejér Vármegye Közgyűlésének elnöke és dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője tartott sajtótájékoztatót a Kandó Kálmán téren csütörtökön.

A Magyar Kormány további 59 millió forintot biztosított Dunaújváros önkormányzatának a Kandó Kálmán tér közlekedésbiztonsági fejlesztéséhez. Fontos megemlíteni, hogy a korábbi Fidesz-vezette városi vezetés nyújtotta be és nyerte el a pályázatot 2018-ban, amelynek keretében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 860 millió forintos támogatást nyújtott.

Dr. Molnár Krisztián emlékeztetett arra, hogy ez egy 2018-as projekt, de a jelenlegi városvezetés csak most jutott el az érdemi kivitelezésig, és eddig csak a többletforrás igénylésében „jeleskedtek”. Mint mondta, a Magyar Kormány a csütörtöki napon dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő hathatós közbenjárásának köszönhetően biztosította a további forrásokat. A vármegyei közgyűlési elnök köszönetet mondott a kormánynak a támogatásért, majd hozzátette, hogy ez ellentmond annak az állításnak, hogy az ellenzéki vezetésű városok nem kapnak állami támogatást, és kiéheztetik őket.

Dr. Mészáros Lajos is köszönetet mondott a kormányzati támogatásért, amelynek köszönhetően teljes mértékben megvalósulhat a Kandó Kálmán tér fejlesztése. Elmondta, hogy a projekt során a technikailag és forgalmilag is leromlott Kandó Kálmán tér kerékpáros-baráttá válik, és forgalomcsillapító közlekedésbiztonsági fejlesztések valósulnak meg, valamint megújulnak a közművek és a közvilágítás.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Kezdődnek a ballagások

0
A Lorántffy Zsuzsanna Technikum arról adott hírt, hogy végzős kollégista diákjaikat április 23-án búcsúztatták el. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően zajlott. A rövid műsor...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

DunaOnline

FREE
VIEW