KezdőlapKülönleges gazdasági övezetRácalmás 927 millió forintot kap működésre és fejlesztésre

Rácalmás 927 millió forintot kap működésre és fejlesztésre

-

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője csütörtökön délután Rácalmásra látogattak, ahol egy rekordmértékű, 927 669 301 forint támogatási megállapodást írtak alá a településsel.

A Fejér Vármegyei Közgyűlés múlt héten szavazta meg a 502 millió forint működési és 425 millió forint fejlesztési támogatást, amelynek köszönhetően megvalósul a Tóth Árpád utcában járda- és kerékpárút építése, a Tolsztoj utca út felújítása és csapadékvíz-elvezetése, a Panoráma közben útfelújítás és csapadékvíz-elvezetés, valamint a Jankovich Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nyílászáróinak cseréje Rácalmáson.

Schrick István, a település polgármestere köszönetet mondott a Fejér Vármegyei Közgyűlésnek és a térség országgyűlési képviselőjének a támogatásért, és kiemelte, hogy a város fejlődése tovább folytatódik, az év végéig biztosítva lesz a működése, amely az 5000 fős lakosság miatt is fontos. Az iskola felújításával kapcsolatban pedig elmondta, hogy bár nem az önkormányzat a fenntartója, de a gyerekek jóléte az egész város érdeke, és az új nyílászárók cseréje növeli az iskola értékét. A további fejlesztések, mint az útfelújítások és a csapadékvíz-elvezetések pedig a városrészeken érintetteknek hoznak megkönnyebbülést, akik már régóta várták a korszerűsítést.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Egy helyi társasházban is bejelezett a szén-monoxid érzékelő

0
Egy székesfehérvári és egy dunaújvárosi társasházi lakásban is a szén-monoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra április 14-én- erről számolt be a Fejér Vármegyei...
DunaOnline

FREE
VIEW