KezdőlapDunaferrEgyüttesen értékesítik a felszámolás alatt álló ISD Dunaferrt és az ISD Kokszolót

Együttesen értékesítik a felszámolás alatt álló ISD Dunaferrt és az ISD Kokszolót

-

Forrás: duol.hu Szerző: Várkonyi Zsolt

A felszámolók – a Honoratior Kft. és a Bonum Sanatio Kft. – a két társaság, az ISD Dunaferr Zrt. f.a. és az ISD Kokszoló Kft. f.a. acélgyártási tevékenység végzéséhez szükséges eszközeit és aktív szerződésállományát egy közös SPV-be (,,NewCo’’) apportálva kívánják értékesíteni a NewCo üzletrészei 100%-át az irányadó felszámolási szabályok alapján. A működéshez szükséges munkavállalói állomány is átadásra kerül. – áll az ISD Dunaferr Zrt. f.a. felszámolója, a Honoratior Kft. honlapján.

A Fővárosi Törvényszék a felszámolás alatt álló Dunaferr ügyében április 20-án részvételi felhívást tett közzé a cégközlönyben – írja aPortfolio.

Mint ismeretes a Fővárosi Törvényszék 28.Fpk.5.804/2022/26. számú végzésével 2023. január 5. napi hatállyal rendelte el az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. f.a. felszámolását. Ezt követően pedig április 12-én az ISD Kokszoló is hasonló sorsra jutott. A két társaság a továbbiakban együttesen adósok. Az április 17-én megjelent új veszélyhelyzeti rendelet lehetőséget teremt arra, hogy az ISD Dunaferr és az ISD Kokszoló kizárólagosan vagyonértékesítés céljából a felszámolási eljárás során az adós(ok) gazdasági tevékenysége folytatása érdekében való értékesítés veszélyhelyzeti szabályairól szóló 129/2023. (IV.17.) Kormányrendelet szabályai alapján az adósok gazdasági tevékenységének folytatására korlátolt felelősségű gazdasági társaságot, Céltársaságot alapítsanak.

A Céltársaság megalapítása és a cégjegyzékbe történő bejegyzése jelenleg folyamatban van. Az ide vonatkozó Kormányrendelet 8.§ (3) bekezdése alapján, a Céltársaság értékesítésére vonatkozó eljárás a Céltársaság bejegyzése előtt is megindítható. 

Az un. NewCo tehát egy Céltársaság, amely elnevezés arra szolgál, hogy megkülönböztessék a létrehozandó egyesült jogalanyokat a folyamatban részt vevő meglévő társaság(ok)tól. Ez a Céltársaság azonosítására szolgál addig, amíg végleges nevet adnak neki. Az így létrejött társaságnak nem képezik részét a szintén felszámolás alatt álló ISD Power Kft. ’’f.a.’’ eszközei. – ez utóbbi is olvasható a Honoratior Kft. honlapján.

A NewCo-ba apportálásra kerülő integrált acélgyártási technológia lefedi az acélipari ellátási lánc jelentős részét a kokszgyártástól egészen a feldolgozott termékek előállításáig. A beszerzett alapanyagokból (vasérc, acélhulladék, koksz, ötvözők) a technológiai folyamat végére hengerelt tekercsek, lemezek, valamint zárt és nyitott profilok készülnek.

A folyamat teljes mértékben összecseng azzal a szándékkal, hogy a sikeres felszámolási eljárás elengedhetetlen eszköz a gazdasági folyamatok egységben történő irányítására.

A felszámolási eljárás alatt a felszámolók biztosítják a társaságok vagyontárgyainak megóvását, és a tevékenység folyamatos fenntartását az eszközök értékesítéséig. Céljuk a felszámolás során elérhető bevételek maximalizálása a hitelezői igények minél magasabb összegű kielégítése érdekében. Céljuk továbbá a működő üzemek, üzemegységek és a működést biztosító cégek fenntartása, valamint a munkahelyek minél szélesebb körének megtartása.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tényszerű adatok az elmúlt évek dunaújvárosi beruházásairól

0
Már hónapok óta dübörög a „Rajta, Újváros!” Egyesület választási kampánya, amelyben azokkal a beruházásokkal kérkednek, amelyek elnyerése egyértelműen az előző városvezetéshez köthető. Természetesen tisztában...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW