KezdőlapKékfényLetartóztatásban a fiatalkorú rabló

Letartóztatásban a fiatalkorú rabló

-

-Hirdetés-

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 15 éves fiúnak a letartóztatását, aki társaival 2023. május 19-én a buszpályaudvaron kirabolt egy kiskorút.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú elkövető 2023. május 19-én az esti órákban társaival a székesfehérvári buszpályaudvaron megfenyegetett egy kiskorút annak érdekében, hogy tőle pénzt szerezzen. A sértett a fenyegetéstől megijedt, ezért a nála lévő bankkártyájával a bankautomatából 5.000,- Ft-ot felvett, amit a fiatalkorú gyanúsított eltett. Ezt követően a gyanúsított társai a közelben lévő büfében különböző élelmiszereket vettek magukhoz, amelyeket a sértettel fizettettek ki, majd az üzletből távozó sértettet ököllel arcon ütötték.

A fenti cselekmény csoportosan elkövetett rablás bűntettének a megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelemmel az eljárás tárgyát képező cselekmény kiemelt tárgyi súlyára, a csoportos elkövetésre, illetve arra, hogy az elkövető társait a nyomozó hatóság még nem azonosította, így a bizonyítás érdekében is szükségesnek mutatkozott a 15 éves gyanúsítottal szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozása.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett és elrendelte a fiatalkorú letartóztatását, a bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Horgászati tilalom június 15-től

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról számolt be, hogy sikeresen megtörtént az idei második pontytelepítés a Kikötői-öbölben és a Felső-öbölben. Előbbinél 3 mázsa, utóbbinál 7...
DunaOnline

FREE
VIEW