KezdőlapKékfényLetartóztatásban a fiatalkorú rabló

Letartóztatásban a fiatalkorú rabló

-

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 15 éves fiúnak a letartóztatását, aki társaival 2023. május 19-én a buszpályaudvaron kirabolt egy kiskorút.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú elkövető 2023. május 19-én az esti órákban társaival a székesfehérvári buszpályaudvaron megfenyegetett egy kiskorút annak érdekében, hogy tőle pénzt szerezzen. A sértett a fenyegetéstől megijedt, ezért a nála lévő bankkártyájával a bankautomatából 5.000,- Ft-ot felvett, amit a fiatalkorú gyanúsított eltett. Ezt követően a gyanúsított társai a közelben lévő büfében különböző élelmiszereket vettek magukhoz, amelyeket a sértettel fizettettek ki, majd az üzletből távozó sértettet ököllel arcon ütötték.

A fenti cselekmény csoportosan elkövetett rablás bűntettének a megállapítására alkalmas, melynek büntetési tétele öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelemmel az eljárás tárgyát képező cselekmény kiemelt tárgyi súlyára, a csoportos elkövetésre, illetve arra, hogy az elkövető társait a nyomozó hatóság még nem azonosította, így a bizonyítás érdekében is szükségesnek mutatkozott a 15 éves gyanúsítottal szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozása.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett és elrendelte a fiatalkorú letartóztatását, a bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW