KezdőlapKékfényBukott a „netbiznisz”

Bukott a „netbiznisz”

-

Hamis autódiagnosztikai eszközöket, kulcstartókat, emblémákat és illegális szoftvereket tartalmazó számítógépeket is találtak egy Vas vármegyei férfi hálószobájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Egy internetes hirdetés vált gyanússá a pénzügyőröknek. A világhálón üzletelő férfit ezután keresték meg a lakásán, ahol autódiagnosztikai eszközöket és különféle márkajelzésű kulcstartókat leltek az egyenruhások. Az ellenőrzés hamar felfedte, hogy az áruba bocsátott portékák hamisak. A laptopokat és DVD lemezeket a Járműipari Forgalmazók Szellemi tulajdon-védelmi Szakmai Egyesület (JAF) munkatársainak szakértői vették szemügyre. Rövid vizit után a hozzáértők egyöntetű véleménye az volt: az eszközök hamis szoftvereket tartalmaznak.  

A kérdőre volt nyerészkedő a hamis szoftverek jogosulatlan használatával, a hamis eszközökkel és árukkal több, mint kilencmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért a pénzügyőrök az illegális termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW