KezdőlapKékfényBukott a „netbiznisz”

Bukott a „netbiznisz”

-

-Hirdetés-

Hamis autódiagnosztikai eszközöket, kulcstartókat, emblémákat és illegális szoftvereket tartalmazó számítógépeket is találtak egy Vas vármegyei férfi hálószobájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Egy internetes hirdetés vált gyanússá a pénzügyőröknek. A világhálón üzletelő férfit ezután keresték meg a lakásán, ahol autódiagnosztikai eszközöket és különféle márkajelzésű kulcstartókat leltek az egyenruhások. Az ellenőrzés hamar felfedte, hogy az áruba bocsátott portékák hamisak. A laptopokat és DVD lemezeket a Járműipari Forgalmazók Szellemi tulajdon-védelmi Szakmai Egyesület (JAF) munkatársainak szakértői vették szemügyre. Rövid vizit után a hozzáértők egyöntetű véleménye az volt: az eszközök hamis szoftvereket tartalmaznak.  

A kérdőre volt nyerészkedő a hamis szoftverek jogosulatlan használatával, a hamis eszközökkel és árukkal több, mint kilencmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak, ezért a pénzügyőrök az illegális termékeket lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt eljárást indítottak.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Horgászati tilalom június 15-től

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról számolt be, hogy sikeresen megtörtént az idei második pontytelepítés a Kikötői-öbölben és a Felső-öbölben. Előbbinél 3 mázsa, utóbbinál 7...
DunaOnline

FREE
VIEW