KezdőlapKultúraKöztisztviselőknek, kormánytisztviselőknek, egészségügyi dolgozóknak

Köztisztviselőknek, kormánytisztviselőknek, egészségügyi dolgozóknak

-

Július elseje a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja, valamint a magyar egészségügy napja, a Semmelweis-nap. Ebből az alkalomból július 3-14. között a köztisztviselők és egészségügyi dolgozók ingyenes iratkozhatnak be a könyvtárba- ezzel kedveskedik az ágazatokban dolgozóknak a József Attila Könyvtár. Mint azt a kulturális intézmény részletezte, a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon. 1992-ben ezen a napon lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény, ennek emlékére négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország területén július 1-jén ünnepnapot tartsanak. Az ünnepet 1997-ben tartották meg első alkalommal, ekkor még a köztisztviselők napja név alatt. 2011. június 20-án az Országgyűlés úgy határozott, hogy július 1-je a kormánytisztviselők napja is legyen, így ekkortól kezdve az ünnep neve a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja lett. Július elseje minden évben a magyar egészségügy ünnepe, hogy az egészségügyi dolgozók által végzett munka elismerését kifejezzék. 1818-ban ezen a napon Budán, a Tabánban született Semmelweis Ignác magyar orvos, az „anyák megmentője”, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében, oka empirikus felfedezésében. Ezen a napon tartja egyébként a Semmelweis-ünnepet a Szent Pantaleon Kórház is, amelyen díjazzák a kiemelkedő munkát végző kollégákat.

A könyvtárhoz kapcsolódó hír még, hogy június 19-től hétköznaponként teljes nyitvatartással várják olvasóikat. A felnőttkönyvtár 9-től 18 óráig, csütörtökön 13-tól 18 óráig, a gyerekkönyvtár 9-től 18 óráig, csütörtökön 13-tól 18 óráig tart nyitva! A nyári időszakban, június 17-től, szombatonként zárva tart az intézmény.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW