-Hirdetés-
Kezdőlap Különleges gazdasági övezet Megújulnak a buszmegállók Adonyban

Megújulnak a buszmegállók Adonyban

Adony polgármestere, Ronyecz Péter, örömmel jelentette be, hogy a városban négy buszmegállót fognak felújítani az önkormányzat által benyújtott különleges gazdasági övezet pályázatok segítségével. Az idei évben is főként fejlesztésekre fordítják a nyertes pályázati forrásokat.

Adonyban található buszmegállók felújítása azért szükséges, mert ezeket eredetileg 8-10 évvel ezelőtt építették polikarbonát tetővel. Azonban kiderült, hogy ez a megoldás a nyári időszakban nem biztosítja az utasok számára megfelelő kényelmet, mivel a meleg időben úgy működik, mint egy melegház. A felújítás keretében ezek a buszmegállók most zsindelytetőt kapnak, és az oldalaikat is burkolják.

Ronyecz Péter polgármester elmondta, hogy a képviselő-testület a plusz forrásoknak köszönhetően úgy döntött, hogy a Szentmihályon lévő 6-os számú főút melletti buszmegállók helyett új, modern buszvárakozókat építenek, olyanokat, mint amilyenek a város belterületén találhatóak. Ezáltal Adonyban egységes és modernebb buszvárók jönnek létre. A kivitelezéssel 1-2 hét alatt elkészülnek, a projekt költségvetése pedig kb. 20-25 millió forint.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW