KezdőlapGazdaságBefejeződött az Épduferr Nyrt. technológiai modernizációs projektje

Befejeződött az Épduferr Nyrt. technológiai modernizációs projektje

-

Befejeződött az Épduferr Nyrt. technológiai modernizációs projektje Dunaújvárosban- számolt be Fodor István, a vállalat acélkereskedelmi és lemezmegmunkálási üzletágának, az Eximferr főosztályvezetője.

Fodor István a projektzáró sajtótájékoztatón büszkén számolt be az elért eredményekről és ismertette a vállalat elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt. Mint azt vázolta a cég, az elmúlt egy évben komoly eredményeket ért el.

Fodor István elmondta, hogy az Épduferr Nyrt. sikeresen lezárta az Innovációs és Fejlesztési Minisztérium által kiirt pályázatot, amelynek eredményeként 164.450.000 millió́ forintos támogatást nyertek. Az összeg lehetővé́ tette számukra, hogy lemezmegmunkáló gépeket szerezzenek be, és megkezdjék az acélmegmunkálást Eximferr név alatt.

A modernizációs projekt keretében 165 millió forint támogatásból és az önrésszel együttesen mintegy 300 millió forintból korszerű lemezmegmunkáló gépek beszerzése és üzembe állítása, illetve oktatás és megújuló energia telepítése valósult meg. A modernizáció célja az volt, hogy hatékonyabbá tegyék a termelési folyamatokat és versenyképesek maradjanak az iparágban.

Az üzembe helyezés nem volt könnyű feladat a nehéz gazdasági helyzet miatt, de a vállalatnak sikerült gyorsan növelni a termelési volument, és már kétműszakos munkarendben dolgoznak. A cég csapata elkötelezett az ipar számos területén való munkában, és saját forrásból terveznek létrehozni egy lakatosüzemet, ahol saját, gyakorlatilag kész termékeket tudnak majd előállítani ügyfeleiknek.

Fodor István kiemelte, hogy a vállalat elkötelezett a megújuló energiák iránt is. A gépek beszerzésekor az energiatakarékosság volt az elsődleges szempont, és minden gép külön fogyasztómérővel van felszerelve, így jelentős energiafelhasználás-csökkentést értek el.

A vállalat a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét jelzi azzal is, hogy napkollektorokat helyeztek el az épület tetején, amelyek az épület teljes használati melegvíz igényét ellátják.A további tervek között szerepel egy lézervágógép és egy élhajlító gép beszerzése, amelyek beruházása jövő év elején kezdődhet. Ezek a gépek tovább növelik majd a vállalat termelékenységét és versenyképességét.

Az Épduferr Nyrt. modernizációs projektje nemcsak a vállalat fejlődését erősíti, hanem példát mutat az iparágban a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tényszerű adatok az elmúlt évek dunaújvárosi beruházásairól

0
Már hónapok óta dübörög a „Rajta, Újváros!” Egyesület választási kampánya, amelyben azokkal a beruházásokkal kérkednek, amelyek elnyerése egyértelműen az előző városvezetéshez köthető. Természetesen tisztában...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW