KezdőlapKözéletKülönleges bánásmód napja Dunaújvárosban

Különleges bánásmód napja Dunaújvárosban

-

-Hirdetés-

A fogyatékossággal élők problémáira hívja fel a figyelmet az a rendezvénysorozat, amelyet szolidaritás céljával rendeznek meg szeptember 19-től 23-ig a városban több helyszínen is.

A mai napon, szeptember 22-én 9 órától a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum tanárai és diákjai kézműves foglalkozást, speciális sportfoglalkozást és szimulációval egybekötött érzékenyítést tartottak a Városháza téren. Az érdeklődők kipróbálhatták magukat különböző feladatok végrehajtásában kerekesszékkel, a látás vagy a hallás kiiktatásával. Emellett lehetőség nyílt saját kulcstartó, hűtőmágnes, illetve kitűző készítésére is, valamint olyan csoportos ügyességi játékokban vehettek részt, ahol az összehangoltság és az együttműködés kapott főszerepet.

A programsorozatot szombaton, a Fuss Velünk, Fuss Értünk jótékonysági futóverseny zárja. A fuss velünk fuss értünk olyan hagyományosan jótékony sportrendezvény, amelynek a karitatív jellegén túl az a célja, hogy az együtt sportolás közben megismerhessék a sportolók az autista és más fogyatékossággal élő embereket, és megtanulják kölcsönösen elfogadni egymást. Idén a résztvevők három távból is választhatnak, a 2 és 21 kilométeres mellett idén 10 kilométeren is lehet indulni. A legrövidebb szakasz akár sétával is teljesíthető, de az edzettebb sportolóknak, futóknak a 10 vagy a 21 kilométeres szakaszt ajánlják a szervezők, ezek akár csapatban is megvalósíthatók.

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Véradás lesz az MMK-ban

0
Városunkban legközelebb december 5-én, kedden 14 és 18 óra között tartanak véradást, mégpedig a Munkásművelődési Központban. Az önkéntesektől azt kérik a szervezők, hogy vigyék...
DunaOnline

FREE
VIEW