Közélet

Végre befejeződött a Kandó Kálmán téri beruházás

Szeptember 27-én, Pintér Tamás polgármester tájékoztatót tartott a „Kandó Kálmán tér közlekedésbiztonsági fejlesztése” című projekt befejezéséről.

A projekt kivitelezését öt év várakozás előzte meg, amelyre még az előző városvezetés pályázott, illetve nyert el. Mivel a jelenlegi városvezetés több évig tartó tervezési munkálatokba kezdett és a tényleges kivitelezés érdemben nem kezdődött el, ennek eredményeként 2023. márciusára jelentős többletforrás igény merült fel a városvezetés részéről.

Dr. Mészáros Lajos, országgyűlési képviselő és Dr. Molnár Krisztián, Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke ezt követően jelentették be, hogy Magyarország Kormánya biztosítja a kivitelezéshez szükséges közel 60 milliós többletigényt.

Az ügy pikantériája, hogy a rendelkezésre álló információink szerint, Dr. Mészáros Lajost az ünnepélyes átadóra nem is hívták meg. Úgy véljük, térségünk országgyűlési képviselője sürgős közbenjárása nélkül a projekt valószínűleg meghiúsult volna, és a Kandó Kálmán tér továbbra is egy közlekedési káosztól szenvedő csatatér lenne.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW