KezdőlapEgészségFotókiállítással hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre

Fotókiállítással hívják fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre

-

Ki a következő? Egy élet- két csoda címmel egy rendkívül különleges kiállításnak ad otthont a Bartók színház aulája. A Mellrákinfo Egyesület nem mindennapi fotókiállítása 18 olyan, zömmel 40 év alatti nőt mutat be, akiknél a terhesség ideje alatt diagnosztizálták a betegséget vagy éppen utána döntöttek a gyermekvállalás mellett.

Kép: DunaOnline.hu
Kép: DunaOnline.hu

Mind vállalták a harcot a daganattal, most pedig saját példájukon keresztül szeretnének erőt adni sorstársaiknak. A hölgyekről Dr. Csikós Árpád és Dombovári Tamás fotóművészek készítették a képeket.

A tárlatot október 18-án dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képviselője, Őze Áron, a Bartók színház igazgatója, a betegségben szintén érintett Halom Bori, a Mellrák­infó Egyesület alapító elnöke, Dr. Csikós Árpád fotóművész, Hegedüs Gyöngyvér és Gimet Isabelle hennaművész nyitotta meg a Black Velvet együttes közreműködésével. A kiállítás megnyitása után egy kötetlen, felvilágosítással egybekötött beszélgetésre is várták az érdeklődőket.

Kép: DunaOnline.hu
Kép: DunaOnline.hu

Magyarországon évente kilencezer nőt diagnosztizálnak mellrákkal és kétezer nőt veszítünk el a késői felismerés miatt, pedig az időben felfedezett mellrák 95%-ban gyógyítható.

Dr. Mészáros Lajos közösségi oldalán kiemelte, orvosként reméli, hogy minél több hölgyhöz eljut ez a szokatlan figyelemfelhívás és ennek hatására időt szánnak a szűrésre és a rendszeres önvizsgálatra.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW