KezdőlapKékfényÖt embert vert át internetes hirdetés útján egy férfi

Öt embert vert át internetes hirdetés útján egy férfi

-

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki öt sértettet ejtett tévedésbe internetes hirdetés útján és azzal összesen mintegy 1.200.000,- Ft kárt okozott nekik.

A férfi 2022. szeptemberében internetes honlapon közzétett hirdetésekben különböző munkákra vállalkozott, így kályha-, gépjármű-, radiátor szerelőnek, illetve síremlék készítőnek adta ki magát. A vádlottnak szándékában sem állt a munkákat elvégezni, a sértettekkel megegyezett, majd anyag, alkatrész, illetve munkadíjként különböző összegek átutalását kérte 50 és 500 ezer forint közötti összegekben. A sértettek a kért összegeket a férfinak átutalták, azonban a férfi a munkákat nem végezte el, az összegeket nem utalta vissza, a sértettek részére elérhetetlenné vált.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW