KezdőlapKözéletFeleslegesen szórták el a dunaújvárosi emberek pénzét

Feleslegesen szórták el a dunaújvárosi emberek pénzét

-

A Kúria a mai napon jogerősen is kimondta, hogy jogszabályba ütközik Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata pénzügyi követelése a Különleges Gazdasági Övezet – Rácalmás és Iváncsa termelési helyszín – vonatkozásában, erről tájékoztatott Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés Elnöke.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kúriához fordult, azzal, hogy a különleges Gazdasági övezet jogszabályellenes.

Gyurcsány Ferenc helyi városvezetése és Pintér Tamás polgármester követelte, hogy Rácalmás és Iváncsa adja át iparűzési bevételének felét, tényleges ellenszolgáltatás nélkül.

A Kúria döntése szerint, az iváncsai és a rácalmási emberek által termelt javak tényleges ellentételezés nélküli Dunaújvároshoz kerülése, sérti a jóhiszeműség, a jóerkölcs, a szolgáltatás-ellenszolgáltatás és az arányosság elvi követelményeit.

Ezzel a jogi út lezárult, Pintérék követelése jogellenes. Dr. Molnár Krisztián kiemelte, a Kúria ítélete ellen további felülvizsgálatnak nincs helye.

Nem mellékes, hogy a városvezetés alaptalan pereskedése 10 milliós nagyságrendű kárt okozott a dunaújvárosi embereknek, hiszen az ő pénzükből kerülnek kifizetésre a többéves ügyvédi díjak és perköltségek.

Véleményünk szerint, ezt a több millió forintot, biztosan jobb célokra is fordíthatta volna az önkormányzat a dunaújvárosiak érdekében, az öntömjénező helyi médiájuk helyett.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Fogyasztóvédelmi előadással készül a kamara

0
A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Hogyan legyünk tudatos fogyasztók? címmel tart fogyasztóvédelmi elődadást május 9-én 14 órakor. Az eseménynek a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Latinovics...

Próbavizsgák voltak a bv-ben

Lányok napja az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW